icon
52 / 177
Jáhly s přelivem z jahod a třtinovým cukrem, i chlapovi moc chutnalo :-)
avatar

to vypadá moc dobře 🙂 můžu se zeptat, jak vaříte jáhly?

Odpověz
3. lis 2013
avatar

@klami
Určitě a klidně mi tykejte, jestli vám to nevadí 🙂 Jáhly jsem pořádně propláchla (několikrát) a dala si vařit vodu, kterou jsem trošičku osolila, ale jen lehce, když se vodas vařila, dala jsem tam jáhly a nechala je tam do změnknutí (cca 13 minutek) 🙂

Odpověz
3. lis 2013
avatar

@pajiskazemlyna ok 🙂 Děkuju. A takhle se pak podávají jen s nějakým přelivem nebo se ještě nějak upraví? Já jsem ještě jáhly nevařila.

Odpověz
3. lis 2013
avatar

@klami
Já jsem takhle uvařila jáhly, pak jsem si rozmrazila jahody, dala je na pánev, zasypala je třtinovým cukrem a trošku to povařila, pak jsme si to naložili na talíř, ale bylo to málo sladké, tak jsme si to tím třtinovým cukrem ještě dosladili 🙂 Jinak jáhly se dají použít na všelijaké způsoby (na salát, knedlíky, jáhlové rizoto..) Jsou výborné na sladko i na slano 🙂

Odpověz
3. lis 2013
avatar

@pajiskazemlyna děkuju moc. Určitě brzy zkusím nějakou takovouhle ovocnou variantu 🙂

Odpověz
3. lis 2013