icon
113 / 177
Chuťově vynikající koláč z křehkého těsta s náplní z vlašských ořechů :)
avatar

Páji, vypadá úžasně 🙂 Dáš mi recept, díky 🙂

Odpověz
26. únor 2015
avatar

a recept by byl?

Odpověz
26. únor 2015
avatar

@luciasek30
@katyxq
Hned Vám ho holky sepíšu a označím Vás 🙂

Odpověz
26. únor 2015
avatar

Křupavý ořechový koláč

Ingredience těsto:
150g másla + na vymazání formy
180g hl. mouky
100g moučkového cukru
1 žloutek
hrubá mouka na vysypání formy

Náplň:
3 žloutky
1 vejce (nedávala jsem)
180g krupicového cukru (já jsem dala třtinový a příště dám určitě méně)
180g vlašských ořechů
sníh ze 4 bílků

Máslo rozehřejeme, necháme zchladnout a pak smícháme s moukou, moučkovým cukrem a žloutkem. Rychle vypracujeme těsto a dáme na min. půl hodinky do lednice. Formu (píší o průměru 20-22cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou, já jsem dělala v koláčové formě velké a myslím, že to bylo akorát 🙂
Dvěma třetinami těsta vyložíme formu, zbytek uložíme do mrazáku.

Smícháme všechny suroviny na náplň a rozetřeme ji na těsto ve formě. Odloženým těstem z mrazáku na hrubém struhadle rovnoměrně postrouhejte celý povrch koláče.
Koláč pečte pomalu nejméně půl hodiny při 180 stupních. Záleží na troubě. Hotový koláč bude pěkně zlatavý.

Pokud bude dělat koláč do dortové formy, udělejte si těsto i náplň z 1,5 dávky. 🙂

Odpověz
26. únor 2015
avatar
Odpověz
26. únor 2015