petra_k_
autorRecept jsem použila, co je na pytlíku Jizerky. Jenny em si zmenšila dávku, abych toho nevyhazovala moc. Teprve se učím a zkouším, takže se držím hesla - co je psáno, to je dáno. 200 g jizerky, 35 g cukru krupice, 10 g droždí, 30 g másla, 3 g soli, 1 vejce, deci vody. Na žmolenku 100 g jizerky, 50 g másla, 50 g cukru. Droždí rozpustit ve vodě, přidat vejce, jizerku, sůl a cukr, vše krátce intenzivně hněteme. Nakonec přidáme máslo a domícháme. Nechat těsto 5 min.odpočnout, vytvarovat malé kuličky a nechat na plechu 40 min. Kynout. Pak udělat ďolíčky, naplnitb potřít vejcem, posypat žmolenkou. Péct při 180 stupních. Píšou 20 minut. Já pekla 15 a mohlo být i o 2 minutky míň.. A jsou dobrý. Jen příště dám víc cukru, ať to chutná i dětem.
Odpověz
13. srp 2017


A jsou hotový ☺ Snad budou i jedlý. Poprvý bezlepkový..