Přínos filtračních konvic - PROČ filtrovat vodu?
Vaše pohodlí:
Voda je neustále k dispozici, nemusíte nosit těžké PET lahve.
Skvělá chuť:
Vodní filtry významně zlepšují chuť i vzhled vody a samozřejmě i studených i teplých nápojů a jídel z této vody připravených.
Šetříte peněženku:
Použitím vodních filtrů získáte 1 litr lahodné a zdravé vody za méně než 1 Kč. Roční úspora 3-členné rodiny činí v průměru 10 000,.- Kč oproti nákupu balené vody. Výhodná cena a balení. Vodní filtry jsou díky balení od 1ks dostupné pro každého.
Chráníte životní prostředí:
Filtrováním vody pomůžete snížit znečištění životního prostředí, zejména při výrobě a přepravě balené vody.
Jedna filtrační konvice = až 1200 ks PET lahví ročně!
Jak výměnný filtr funguje?
Výměnný filtr je klíčová součást celého systému. Pití vody z kohoutku je bezpečné, ale chuť a vzhled této vody se výrazně liší v závislosti na kvalitě místního zdroje. Použitím filtrů jsou nežádoucí substance vody výrazně redukovány a zvýšíte požitek z pití kvalitní a zdravé vody.
Proč má výměnný filtr omezenou životnost?
Aktivní uhlík a pryskyřice iontoměniče, které jsou obsaženy ve výměnném filtru se v průběhu používání nasytí a ztrácí po určité době svou čistící účinnost. Můžeme tento jev přirovnat k ručníku - po nasycení vodou ztrácí svoji sušící schopnost.
Kdy vyměnit filtr?
Životnost výměnného filtru závisí na kvalitě místní vody. Laboratorní testy prokázaly, že účinnost filtru je 30 dnů používání, nebo 150 - 300 litrů vody.
Odstraní se filtrováním vody základní minerální prvky?
Ne, vodní filtr jen eliminuje nežádoucí vodní kámen, neodstraňuje však z vody všechny minerální prvky. V běžné vodě jsou minerální prvky obsažené pouze v zanedbatelném množství a většinu minerálních prvků tělo získává během dne ze stravy. Museli bychom vypít stovky litrů vody denně, abychom získali stejné množství minerálních solí získaných během dne z jídla.
Co je to tvrdost vody?
Tvrdost vody se skládá z dočasné a stálé tvrdosti. Dočasná tvrdost je tzv. vodní kámen, který negativně ovlivňuje chuť, vzhled vody a výrazně zhoršuje i chuť teplých a studenýchnápojů a jídel připravených z takové vody. Dále zapříčiňuje ukládání vodního kamene ve spotřebičích, jako jsou rychlovarné konvice, kávovary, pressovary atd. Stálá tvrdost se skládá z tělu potřebných minerálních látek a stopových prvků. Filtry výrazně redukují dočasnou tvrdost vody.
Je výměnný filtr hygienicky chráněn?
Aktivní uhlík je impregnován malým množstvím stříbra. Tento postup zamezuje růstu bakterií v průběhu životnosti (30dnů nebo 150 - 300 litrů).
Proč je důležité používat k filtrování pouze vodu z kohoutku?
Výměnné filtry nemůžou zcela eliminovat všechny bakterie a toxiny, které se občas v nepitné vodě vyskytují. Pouze voda, která je prokazatelně pitná, tedy voda z Vašeho kohoutku, která je pod pravidelnou kontrolou místních úřadů smí být použita k filtraci ve filtračních systémech.
Proč jsou výměnné filtry sterilizovány?
Preventivní sterilizace výměnných filtrů vám zaručuje 100% jistotu, že filtry v neporušeném obalu neobsahují žádné bakterie. Při vyjmutí filtru tak máte záruku dodržení nejvyšších hygienických standardů.
Proč je voda z kohoutku chlórována?
Chlór je bezpečně používaný desinfekční prostředek k úpravě vody. Spolehlivě z vody odstraňuje všechny viry a bakterie. Jeho přítomnost však negativně ovlivňuje chuť a vzhled vody. Aktivní uhlík obsažený ve výměnném filtru redukuje množství chlóru ve vodě na naprosté minimum.
Ovlivňuje chlór pouze chuť vody?
Ne, chlór je použit ve vodohospodářství především pro odstranění bakterií a virů z vody. Bohužel reakcí chlóru s bakteriemi nebo viry mohou vznikat chlorované uhlovodíky, které mohou způsobovat zdravotní problémy. Naše filtry tyto látky redukují na naprosté minimum.
Co jsou to chlorované uhlovodíky? Jsou nebezpečné?
Ano, chlórované uhlovodíky jsou nebezpečné. Chlór, který je použit pro zničení bakterií a virů ve vodě s těmito organickými látkami reaguje a vznikají například trihalometany. Trihalometany jsou karcinogení.
Proč je důležité snížit na minimum obsah těžkých kovů ve vodě?
Během toku vody v kovovém potrubí, dochází k uvolňování některých nežádoucích těžkých kovů jako je zinek, olovo, měď, rtuť, hliník atd. Je široce vědecky zdokumentována škodlivost (toxicita) těchto prvků na lidský organismus, proto je důležité snížit jejich přítomnost ve vodě na minimum.
Co jsou to iontoměniče pryskyřice?
Molekuly pryskyřice reagují spolu s ionty vody a důsledkem je odstranění dočasné tvrdosti, která negativně ovlivňuje chuť vody a vede k ukládání vodního kamene v řadě domácích spotřebičů. Tímto způsobem jsou z vody také významně redukovány těžké kovy (měď, olovo, zinek, rtuť hliník, atd).
Proč je dobré používat filtrovanou vodu na vaření?
Test vaření s filtrovanou a běžnou vodou z kohoutku ukázal markantní rozdíly při přípravě mnoha vařených potravin. Rozdíly byly obzvláště velké při použití velmi tvrdé vody. Rozdíly lze poznat na barvě, chuti, vůni a struktuře jídla. Potraviny jsou pak mnohem chutnější.
Proč se na hladině čaje tvoří povlak?
Při vaření vody obsahující dočasnou tvrdost vzniká křída. Křída absorbuje extrakty z čaje, tyto extrakty způsobují změnu barvy a jsou příčinou špatného vzhledu a nahořklé chuti. Díky filtraci vody je čaj čirý a chuť výraznější.
Doporučujeme
Začni psát komentář...


