365,-
Komentář byl odstraněný
Odpověz
14. lis 2015
raszkovakrystyna
autorPříprava nápoje:
obsah sáčku rozpusťte v 1 litru vychlazené pitné vody. Tím získáte osvěžující nápoj.
Složení:
kyselina citronová, sorbitol, rozpustná rostlinná vláknina inulin, barvivo, sladidlo sukralóza, směs vitamínů (vitamín C, vitamín E, vitamín B1, vitamín B2, niacin a kyselina listová), aroma, sůl jodid draselný
Výrobek neobsahuje cukr, konzervační látky, ani syntetická barviva.
Účinné látky:
Obsah potravních doplňků v jednom sáčku (7,5 g):
Vitamín C - 50,0 mg, 62,5 % doporučené denní dávky
Jód - 37,6 μg, 25 % doporučené denní dávky
Inulin - 960,0 mg
Energetická hodnota: 26 kcal / 111 kJ
Balení:
15 + 15 sáčků / 225 g (30 - 45 litrů nápoje)
Odpověz
17. lis 2015

Aktiferm
Úvod: Laktogenní mikroflóra dodávaná ve formě potravinových doplňků prochází při cestě na místo svého působení žaludkem,kde dochází k její částečné inaktivaci a dále vstupuje do střevního traktu,kde vzhledem ke složení mikroflóry a jejím vitálním schopnostem jsou podmínky pro její rozvoj diskutabilní.To se obvykle řeší zvýšením počtu kolonií (nebo jak se obvykle nesprávně uvádí jenom počtu) doplňované mikroflóry.Při doplňovaní laktogenní mikroflóry do zažívacího traktu hraje samozřejmě výraznou roli i počet kolonií.Jak však bylo popsáno výše,průchodem první části zažívacího traktu výrazně klesá adaptační schopnost těchto kolonií ve střevě.Zvýšením počtu dodávaných kolonií mikroorganismů bývá však obvykle doprovázeno snížením jejich kysací aktivity ( koncentrace se obvykle provádí hlubším prokysáváním kultivačního média a tím klesá vitální schopnost mikroorganismu, i když reálně stoupá počet kolonií).Takto dodávané laktogenní organizmy pak velice obtížně nacházejí v nepříznivím prostředí prostor pro svou duplikaci a jejich adaptační schopnost v zažívacím traktu je,jak již bylo uvedeno diskutabilní.
Řešení: Naše společnost pracovala na zlepšení adaptace a duplikace laktodenní mikroflóry v zažívacím traktu více než pět let....pokračování na další straně...