icon
176 / 416
granola
avatar

Podobně snídáme. Michal s jogurtem a já s jáhlovou kaší.

Odpověz
18. zář 2014
avatar
sookie
autor

@zuzkaamichal chlapi mají stejný vkus, k. je taky snídá s jogurtem🙂) já s rýžovým mlékem. btw jak jsi na tom s ovesnými vločkami, můžeš je nebo ne? pořád nemám úplně jasno v tom, jestli jsou bezlepkové nebo ne...🙂

Odpověz
18. zář 2014
avatar
sookie
autor

granola - podle mě:
1,5 hrnku ovesných vloček
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce rýžového/javorového sirupu
+ podle chuti/stavu zásob přidám:
mandle, lískové ořechy, kešu, brazilské ořechy
dýňová semínka, slunečnicová semínka, strouhaný kokos...
peču na 170 asi 20-30minut, občas promíchám
po upečení přidám ještě rozinky, sušené brusinky, sezam, mák, chia, konopné semínko...

Odpověz
18. zář 2014
avatar

@sookie Podle posledních výzkumů jsou ovesné vločky bez lepku, ale jelikož se vždy zpracovávají tam kde i lepek tak ho v sobě mají. Musí být přímo na nich napsáno, že jsou bez lepku. Ještě jsem je neviděla prodávat ale prý existují. Já používám vločky pohankové nebo rýžové.Jsoutrochu jiné, ale na to jsem zvyklá 🙂

Odpověz
19. zář 2014
avatar

@sookie bezlepkove ovesne vlocky ted maji v akci v tescu 😉

Odpověz
6. bře 2015