icon
72 / 416
Palačinky z pohankové mouky s mandlovým máslem a domácím jahodovým džemem
avatar

krásně ti to drží. mě se to vždycky láma. dala jsi tam ještě mouku s lepkem?

Odpověz
27. říj 2014
avatar
sookie
autor

@zuzkaamichal ne, je to jen pohanková mouka, mléko a vajíčko, půl hodiny odstáté. mléko asi nepoužíváš, co?:( párkrát jsem těsto ředila vodou a pak se mi taky lámalo...

Odpověz
27. říj 2014
avatar

@sookie používám jen sojové nebo rýžové.už jsem je ale dlouho nedělala.asi je zas zkusim.

Odpověz
27. říj 2014
avatar

recept by byl? díky

Odpověz
2. led 2015
avatar
sookie
autor

@subrosa opět se omlouvám, ale přesné množství neřeknu, palačinky dělám vždycky "od oka". obvykle rozšlehám 2 vejce v mléku (něco mezi 250 - 500ml, nikdy to neměřím, a pak po lžících přidávám pohankovou mouku, než má těsto tu správnou hustotu. nechám ho pak tak půl hodiny odstát a pak případně přidám trochu mouky nebo mléka, jak je potřeba🙂

Odpověz
2. led 2015