icon
65 / 416
Lívanečky z ricotty (tváří se nenápadně, ale jsou úžasné, nejlepší!:)
avatar

Mohu poprosit o recept?

Odpověz
6. led 2015
avatar
sookie
autor

@kikidxb ano, nevím, proč jsem ho sem nenapsala, omlouvám se a hned napravím!

Odpověz
6. led 2015
avatar
sookie
autor

podle M. Hazan/ Klasická italská kuchyně

230g ricotty (dávám celý 250g kelímek🙂
1/3 šálku mouky (dala jsem špaldovou celozrnnou)
2 vejce
1,5 lžíce másla
špetka soli
citronová kůra

vše rozmícháme na těsto, které necháme 2 - 3,5 hodiny stát, pak smažíme lívanečky

Odpověz
6. led 2015
avatar

@sookie Jéžiš proč se to musí tak dlouho nechat stát?? Vadilo by kdybych je pekla hned???

Odpověz
30. led 2015
avatar
sookie
autor

@berev já bych to nedělala, nikdy jsem to nezkusila, autorka je v receptu dost nekompromisní😀 zaděláš těsto, půjdete na procházku a jak přijdete, můžeš dělat večeři;)

Odpověz
31. led 2015
avatar

@sookie a s čím je děláš, teď teprve koukám že jsou na slano 🙂

Odpověz
1. únor 2015
avatar
sookie
autor

@berev jsou univerzální, dcera je sní jen s džem nebo mandlovým máslem, já si je klidně dám se špenátem, se salátem...

Odpověz
2. únor 2015