icon
109 / 416
Pomazánka z červené čočky
avatar

Prosím recept 🙂

Odpověz
30. led 2015
avatar
sookie
autor

100g červené čočky (v suchém stavu, uvařené do měkka), 2 malé cibule (na kostičky, osmažené na olivovém oleji dozlatova), 1 lžička uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce (bio)kečupu, šťáva z půlky citronu - vše rozmixované dohladka

Odpověz
30. led 2015
avatar
sookie
autor

@katasv chvilku mi to trvalo🙂

Odpověz
30. led 2015
avatar

kam ty na ty receprty chodíš? určitě vyzkouším - červenou čočku milujeme všichni

Odpověz
30. led 2015
avatar
sookie
autor

@tajemna30 ony ke mně chodí samy😀
určitě vyzkoušej, je to děsně dobrý!🙂

Odpověz
31. led 2015
avatar

@sookie jako sama vymýšlíš, nebo hledáš na netu?

Odpověz
31. led 2015
avatar
sookie
autor

@tajemna30 úplně nevymýšlím, spíš se inspiruju, na netu, v časopisech... ale málokdy se držím přesně původního receptu, vždycky něco trochu upravím🙂 mně to jídlo prostě baví, no🙂)

Odpověz
31. led 2015
avatar

@sookie však to je dobře, že tě to baví, a já jsem drzá a inspiruji se u tebe

Odpověz
31. led 2015
avatar

můžu se zeptat, co je to uzená paprika?

Odpověz
4. únor 2015
avatar
sookie
autor

@kris85 koření, prostě vyuzená paprika, moc dobrá!🙂 http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni...

Odpověz
4. únor 2015
avatar

@sookie ahaa, to vůbec neznám, díky 🙂

Odpověz
5. únor 2015
avatar

@sookie jaký je chuťový rozdíl mezi uzenou mletou a tou obyč sladkou mletou, co koupím všude? A cenový?

Odpověz
28. bře 2015
avatar
sookie
autor

@marie_anna o dva řádky výš jsem to už psala;) chutná prostě uzeně😀 já tu obyčejnou ani doma nemám, ta mě nebaví, ale uzenou občas do něčeho vecpu... kupuju ji na www.koreni.cz , není zas o tolik dražší, kolik stojí jinde a kde jinde ji sehnat, to bohužel netuším...

Odpověz
28. bře 2015
avatar

@sookie jojo, já to nahoře četla, že chutná uzeně mi
@sookie nějak došlo .-D , ale zajímalo mě, jaký je rozdíl v chuti. No dobře, uznávám, že si můžu odpovědět sama, že jedna chutná uzeně a druhá ne. 😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar
sookie
autor

@marie_anna promiň, já fakt nevím, jak ten rozdíl popsat jinak😀 vyzkoušej sama a uvidíš;)

Odpověz
28. bře 2015
avatar

@sookie jasně, zkusím! 🙂

Odpověz
28. bře 2015
avatar

@sookie jinak super stránka!

Odpověz
28. bře 2015
avatar
sookie
autor

@marie_anna sem si šla kvůli tobě líznout😀 uzená paprika. a jinak se to fakt pospat nedá!😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar

@sookie 😀 Budu tě trápit: popiš chut tohoto:
http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni...
😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar

Používá se do polévek, omáček, omelet, v japonské a čínské kuchyni, všude tam, kde pokrmu "něco chybí".
😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar
sookie
autor

@marie_anna masakr😀 hele to otestuj sama a pak dej vědět, jo?😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar

@sookie asi bych to vyjádřila takto: glutamát se vyznačuje specifickou chutí, díky které máte u každého pokrmu pocit, že v něm něco přebývá. 😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar
sookie
autor

@marie_anna 😀

Odpověz
28. bře 2015
avatar

holky, myslíte, že je ta uzená paprika vhodná i pro malé děti??? 🙂 @sookie

Odpověz
1. čer 2015
avatar
sookie
autor

@maya_k nevím, jak moc malý🙂 po 1 roce bych se jí asi nebála, otázka je, jestli jim bude chutnat...😉

Odpověz
1. čer 2015