icon
132 / 416
Špaldovo-pohankové pečivo
avatar

Mohla bych poprosit o recept??moc děkuju 😉

Odpověz
4. čer 2015
avatar
sookie
autor

125g celozrnné špaldové mouky
125g pohankové mouky
1/2 lžičky sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého)
1/2 lžíce medu
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
125 ml vody

zpracujeme těsto a necháme ho vykynout, pak vytvarujeme pečivo, necháme ještě 15 minut na plechu dokynout, potřeme vodou a na 180 stupnu pečeme asi 20 minut do zlatova

Odpověz
4. čer 2015
avatar
sookie
autor

@antana123 už🙂

Odpověz
4. čer 2015
avatar

@sookie moc děkuju 😊

Odpověz
4. čer 2015
avatar

hmm tak ty budu muset vyzkoušet o víkendu, vypadají krásně

Odpověz
5. čer 2015
avatar

@sookie vypadá to skvěle, prosím jakou pšeničkou mouku můžu použít místo pohankové, kterou nemám? Hrubou? Polo? Hladkou? 🙂

Odpověz
5. čer 2015
avatar
sookie
autor

@novalee jestli nemáš pohankovou, tak raději vyzkoušej jiný recept.... pohanková je bezlepková a pšeničná mouka by se určitě v těstu chovala jinak a bylo by ji asi potřeba i jiné množství... ale podle mě pohanková mouka za vyzkoušení rozhodně stojí, využiješ ji nejen na tohle pečivo😉

Odpověz
5. čer 2015
avatar

Vyzkoušeno, výborné!

Odpověz
18. bře 2016