
Rizoto z jehněčího masa (pro děti od 1 roku)
Ingredience:
500 g jehněčí kýty, svazek jarní cibulky, 1 – 2 stroužky česneku, 100 g hrášku, 100 g zelených lusků, 100 g mrkve, 1 lžička řepkového oleje, špetka čerstvého nebo mletého rozmarýnu, sůl, pepř, 500 g rýže, 100 g tvrdého sýru
Postup:
Na řepkovém oleji orestujeme najemno nasekanou cibulku a česnek, přidáme na menší kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté okořeníme rozmarýnem, průběžně podléváme troškou vody a na nižší teplotě dusíme do měkka. Mezitím si dle návodu připravíme rýži. K měkkému jehněčímu masu přidáme hrášek, fazolové lusky a na kostičky nakrájenou mrkev a přibližně 5 minut vaříme dohromady. Poté promícháme rýži s masem a zeleninou, můžeme přidat i čerstvě nasekanou petrželku a podáváme s nastrouhaným sýrem

Brokolicové muffiny pro děti od 2 let
Nahrubo pomleté ovesné vločky zalijeme trochou vody tak, aby byly ponořené. Promícháme a necháme zhruba 10min odstát. Mezitím do mísy dáme v páře uvařenou brokolici (nebo květák), uvařené brambory a tofu. Vše rozmačkáme a promícháme. Přidáme chia semínka, ovesné vločky i s vodou a nadrobno nasekanou cibulku. Vzniklé těsto plníme do formiček na muffiny a pečeme cca 30 min na 180°C

Telecí krém s bramborovou kaší (od 6. měsíce)
Suroviny: 50 g mletého telecího masa, 150 ml čerstvého zeleninového vývaru, 1 brambora, 1 mrkev, cca 1 PL mateřského, případně kojeneckého mléka, 2 – 3 kapky olivového oleje
Postup: Pomleté telecí maso uvařte ve vývaru spolu s mrkví nakrájenou na nudličky doměkka. Uvařenou bramboru rozmačkejte vidličkou, přidejte mateřské nebo kojenecké mléko, přidejte 2 – 3 kapky olivového oleje a promíchejte s masem.
