Rizoto z jehněčího masa (pro děti od 1 roku)

Ingredience:
500 g jehněčí kýty, svazek jarní cibulky, 1 – 2 stroužky česneku, 100 g hrášku, 100 g zelených lusků, 100 g mrkve, 1 lžička řepkového oleje, špetka čerstvého nebo mletého rozmarýnu, sůl, pepř, 500 g rýže, 100 g tvrdého sýru
Postup:
Na řepkovém oleji orestujeme najemno nasekanou cibulku a česnek, přidáme na menší kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté okořeníme rozmarýnem, průběžně podléváme troškou vody a na nižší teplotě dusíme do měkka. Mezitím si dle návodu připravíme rýži. K měkkému jehněčímu masu přidáme hrášek, fazolové lusky a na kostičky nakrájenou mrkev a přibližně 5 minut vaříme dohromady. Poté promícháme rýži s masem a zeleninou, můžeme přidat i čerstvě nasekanou petrželku a podáváme s nastrouhaným sýrem
Začni psát komentář...