Andělské lívance z hor / Engels Grischun Pfannkuchen 🍰❤️
250 g ječná celozrnná mouka
180 ml mléko
1 vejce
20 g čerstvého droždí
Špetka soli
Na špičku nože vanilka
2 ČL skořice
3 PL třtinový cukr
Šlehačka
Karamel /Nestle/
Ovoce
Lněný olej/máslo
Zaděláme si kvas v míse, necháme 10 min vzejít. Poté smícháme všechny suroviny a dáme kynout na teplé místo na 30 minut.
Na pánvi rozpustíme máslo nebo kápneme lněný olej a na velmi mírném ohni smažíme cca minutu, obrátíme. Spolehlivým znakem kdy lívanec obrátit, je tvoření se blublin na povrchu těsta.
Jsou křehké jako pavučina, díky ječné mouce. Podáváme s mix ovocem, super varianta je hausgemacht karamel od Nestlé, šlehačka, javorový sirup apod.


