to bych si teda taky dala
koupila jsem si na to spešl mouku, hlavně teda kvůli autentické chuti, ale samozřejmě jinak se dělá z klasický bílý mouky. Jen kdyby z vás někdo chtěl, tak přes net se to dá objednat z nějakýho specializovaného krámu co máte tam u vás.
Těsto: já dávám na velký chleby:
400 ml vlažná voda
půlka čerstých kvasnic /20 g/
600 g mouka
oliváč, hrubozrnná sůl
zaděláte si kvas, vypracujete těsto, necháte 30 minut vykynout. V hice stačí i 15 - 20. Uděláte si dva malý bochánky a z těch rukou vytvarujete placku kterou na plechu potřete olivovým olejem /nešetříme/ a posypete solí musíte pak prsty do stran focacciu rozštouchat a pečete do zlatova /cca 10 minut/ na 250 stupňů - dáváte do rozpálený trouby.
Tohle je základní těsto, který dělám na sandwiche, jinak můžete přidávat cokoliv vás napadne nahoru na focacciu, mozzarelu, rajčata olivy a dalších asi 50 variant
Na jaké stránce mouky kupujete děkuji pěkně
@masopustovar ja ji kupuju primo v italii u more, ale kdyz si do google zadate.italska mouka focaccia tak vyjedou asi 3 hlavni eshopy v cechach, ji muzete koupit


Byl by recept?