icon

Skočila jsem si za ves na čerstvý medvědí. Dostala jsem chuť na domácí, křupavý chleba k vepřovému steaku ❤

Medvědí chleba s domácím bylinkovým máslem / Bärlauchbrot mit hausgemachter kräuterbutter 🐻

300 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
20 g čerstvého droždí
3 ČL sůl
1 ČL cukr
2 lžíce olivový olej
1 ČL kmín
Plná hrst bylin /80% medvědí česnek, 20% rozmarýn, oregano, tymián/
Kdo chce hodně intenzivní chuť dá hrsti 2.

V míse si zaděláte kvas, necháte 10 min. vzejít a pak smícháte všechny suroviny dohromady, dobře prohnětete. Na teplém místě necháte těsto 40 minut kynout. Peču ve formě na chleba nebo na štolu při 180 stupních na 30 minut. Chleba nikdy nekrájejte teplý, musí dojít, aby jste neměli v těstu velká oka.
K chlebu je skvělé, jak jinak než domácí, bylinkové máslo - každý dle své chuti.

1