Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    tynka07
    2. led 2018    Čtené 1945x

    Jak si vést těhudeníček

    Ahoj holky 🙂

    tak jsem tu znovu a tentokrát s nápadem, jak si zařídit super originální těhotenský deníček.
    Když jsem byla poprvé těhotná, tak to už je pět let zpátky. Nějaké věci si vybavuji přesně, některé zhruba a některé bohužel vůbec. Sice jsem byla nadšená, ale jako prvotěhulka jsem nevěděla co a jak...

    Kde jsem k nápadu přišla
    Začalo to, když jsem sledovala BT (bazální teplotu). Sice jsem měla graf v appce na tel, ale chtěla jsem mít i něco na papíře. Tak jsem si začala psát do sešitu záznamy grafu. Pak i hlenu. Začala jsem lepit i OT (ovulační testy) a vše skvěle zapisovat.
    Hned po prvním takto psaným cyklu jsem si řekla, že bych si z toho mohla udělat celkově deníček a popř. i dále pokračovat v těhotenství...

    Není to pro každou, hold někdo má rád průběh bez pozorování či zapisování, ale pro ty, které jsou vším nadšené a chtějí mít skvělou památku na těhotenství, tak určitě doporučuji 🙂

    Moc toho není zapotřebí
    - sešit, nejlépe s pevnými deskami
    - psací pomůcky (propiska, tužka, pastelky a gelovky se mi hodili 🙂)
    - lepidlo ...


    Jak jsem si deníček založila já

    Mám obyčejný linkovaný sešit s pevnými deskami.
    Na začátku sešitu jsem si udělala nadpis a jako první uvedlo něco málo o naší rodince. Není to podstatné, ale přišlo mi to pěkné 🙂
    Jako další odstavec je jen zkráceně o tom, jak a kdy jsme dospěli k tomu, že by jsme chtěli dalšího andílka.

    A už jsem začala 1.cyklem, kdy jsme se snažili. Sice jen tak zmateně co jsem si pamatovala a jak to dopadlo.
    U druhého cyklu jsem si napsala začátek a nechala místo pro konec, abych si vše pak spočítala. Stejně tak jsem si zapsala že jsem si přečetla o STM (symptotermální metoda), BT, OT a chtěla bych se tomu v dalším ckyklu věnovat.3.cyklus už jsem si zapisovala krásně graf, přidávala udělané OT. Zapisovala si kdy ovulace proběhla a jaký byl průběh. Kdy byl pohl.styk. Také to jestli jsem používala nějaké doplňky stravy a nakonec shrnutí toho daného měsíceMezi stránkami jsem si též zapisovala různé poznatky z knížek, fór, poraden a různých stránek. Abych to pořád nehledala do kola a hlavně, zase na to vzpomínáníTakhle jsem pokračovala dále. Vždy jsem připisovala nové poznatky, které jsem kde načetla, to co jsme zkoušeli, co se povedlo a co nikoliv až jsem najela na 5.cyklus, který vlastně změnil můj ,,snažící se,, deníček, tak na těhotenský deníček.
    Díky všemu jsem věděla kdy přesně došlo k oplození, i k uhnízdění vajíčka,pak se mi krásně dávali OT a TT. Mám i z toho cyklu zápisky, jak se mi vymykal graf BT normálu (jak mému, tak obecně). Jak jsem se díky tomu bála, že je něco zase špatně a nakonec z toho vylezlo těhotenství...

    Těhotenský deníček

    Tady jsem začala netradičně a hned jako prvních pár stránek jsem zvolila jako mylníky. Zde mám zápisky či shrnutí z posledního cyklu a dále si připisuji vždy datum a co se ten den stalo důležitého (TT+, 1.vyšetření, vstupy do měsíců, kdy jsme to oznámili rodině,....)
    Prostě když budu rychle hledat nějakou důležitější informaci, bude se mi to skvěle hledat ,,a jako že na to dojde, až budete v 33tt a někdo se vás zeptá a kdy si měla první TT+??? a to se fakt pak nedá vše pamatovat :D ,,A začínáme zapisovat těhotenské týdny
    no v tomto se fakt vyřádím ... 🙂


    1. a 2. týden těhotenství se svým způsobem jako těhotenství neberou, protože začínají menstruací a končí před dnem ovulace. Ale i tak zápisky či kresby mám.
    Je tu sepsaná definice ale mám přidané i své zápisky, jak to v tomto týdnu bylo u mne. Od 3týdne těhotenství se už o těhotenství jedná (i když gestačně je to 1tt). Zde už začínám tak, jak chci aby to vypadalo dál.
    V záhlaví je týden těhotenství
    Pod ním od kdy do kdy bude (ze začátku je to jen orientačně, než datum potvrdí Dr.)
    Pak hned na začátku cm přes pas a kilogramy (určitě bude fajn později porovnávat)
    Dále náleží text o miminku (v tomto případě ještě embryu). Vše co jsem kde načetla, tak jsem udělala souhrn a zapsala ho. Opět vše včetně obrázku.
    Druhá stránka (2.část dvojstránky) patří mne. Datum kdy a co (na začátku toho moc není, protože vlastně nevíte že jste v tom :D) ale já si tam dala graf (vše jsem si nejdříve zapisovala mimo, kdybych náhodou těhotná byla, tak ať mi to neuteče. A když nic, tak jsem to vyhodila ). Další týdny jsem postupovala už téměř stejně
    k datu jsem si připsala 2 slova, čím jsou pro tento týden nejdůležitější (tlukoucí srdce,prsty na rukou,...)
    Pak byl popisek co se ten týden s miminkem děje.
    Úplně ve spod je zakreslen plod, jak na konci týdne vypadá (popř.popisky). Vedle něj mám napsány gramy a cm a jako co v tom týdnu vypadá (pecka jablka, limetka,...)
    Ještě mám k tomu připsáno velikost a vedle toho dle pravítka v cm přesně znázorněno, jak je už velké 🙂 Popř. přihodím okopírovanou fotečku z UZ a velikostně zakreslenouNa stránkách o mne mám většinou každý den nějaký zápis. Často tam mívám nevolnosti, bolesti podbřišku a proč. Taky si tam zapisuji mé myšlenky, když mám kvůli malému strach a podobně.
    Na konci mám Shrnutí. To obsahuje co mi ten týden bylo a třeba i proč. Co jsem udělala (úleva v práci), a hlavně klasické těhotenské příznaky (i chutě 🙂 ).
    Jako poslední políčko je Shrnutí váhy, cm v pase a FS (výška fundu) a to týdenní a celková ,,já sem říkala, že na porovnání se to bude hodit 🙂 ,,Mezi týdny mám i měsíční přehled
    ten je vždy po týdnu, kdy mám měsíc za sebou. Mám v něm na jedné stránce shrnutí odkud kam vyrostlo malé a odkud kam jsem se posunula jáAby to bylo zarovnané a ne na přeskáčku, tak na druhou stranu jsem si napsala např.:vysvětlivky z UZ(z fotografií co co znamená), pak vysvětlivky z Těhuprůkazky  a uvidím co mne napadne, až ukončím 3.měsíc. Klidně popisky různých Screeningů (kdy, proč, jak) a odběrů či jiných vyšetření.

    A tímto jsme u konce 🙂

    Na posledních stránkách už mám jen vysvětlivky nebo i slovníček se dá  říci(když si v textu podtrhnu zkratku, tak vzadu najdu vysvětlení)



    Snad tento článek přijde někomu užitečný. Vím sama, že narazit na něco takového, tak jsem sama bez sebe 🙂
    Sice na trhu jsou přímo pro koupi těhotenské deníčk (nevěděla jsem, ale když se mi kamarádka divila, proč si dělám vlastní, když se dají koupit, tak jsem se šla podívat a fak), ale víte co???
    Tohle je dělané vážně od srdce. Nemusíte se řídit ničím předepsaným, ale dáte si tam co chcete, v jaké podobě chcete a vše je jen na vaší fantazii. Hold originalitě se meze nekladou 🙂

    Doufám, že se vám to líbilo, kdyby jste měli jakékoliv připomínky, nápady, tak budu velmi ráda.
    Tak se na nedlouho loučím paaaaa 🙂
    ,,obrázky a texty mám hlavně ze stránek maminkam.cz a babyonline.cz
                                                                                                                                         Vaše tynka07

    tynka07
    27. pro 2017    Čtené 692x

    Naše cesta k druhátku - 2UZ



    Je 4.12.
    Je ráno (je jedno kolik, protože celou noc nespím) a v 10:30 mne čeká další kontrola. Z posledního (zároveň prvního) UZ jsem nesvá, kvůli pouhé dutince na fotce z UZ.
    Doufala jsem, že bude mít malé už srdíčko a nakonec tam byl pouze gestační váček. Doma jsem si pak všimla i krásné pidibublinky nad ním.
    Na netu jsem našla spousty článků, které končili zamlklým těhu ale i ty, které mne trošku uklidnili, protože se může objevit plod i o něco déle.
    Íla mi nějak zapomněla dát volno, takže jedu ráno do práce. Ellie odvedu do školky a jdu na bus. Pořád jen poslouchám písničky a v hlavě se mi honí všechny možný závěry a emoce. 
    V práci pak paráda, oznámila jsem, že budu muset asi na hodinu zmizet, protože na tu prohlídku jít prostě musím.
    Díky tomu čas rychle utekl a bežela jsem se rychle obléct a na bus, abych tam byla včas.
    Čekárna byla prázdná, což bylo fajn a věděla jsem, že jdu hned na řadu.
    Sedím tam, vteřinovky se snad zastavily a začal se mi svíjet žaludek nervozitou.
    Sestřička vykoukla a pozvala si mne dále. Posadila jsem se na židli a čekala, co bude dál.
    Dr.si četl v poznámkách a pozval mne na kozu. Opět vše v pohodě, té se vůbec nebojím, ale pozvání na lehátko ve mne probudilo strach.
    Jako minule jsem si lehla a zase nic neviděla. Opět jsem se dívala na výrazy doktora, které mi stejně nic neřekli. Srdce mi buší o závod a už na mne otáčí obrazovku se slovy: TAK TADY HO MÁTE.Jo, vidím tam fazolku 🙂 je tam, není prázdný váček. Tak radost byla nepopsatelná. Byla jsem strašně moc ráda, že je v pořádku, na to jsem přes ten týden čekala. 
    Ale nemlčela jsem jako posledně zeptala jsem se na něco, co mne docela zarazilo.
    Ptám se :,, a co je ta bublina vedle? ,,
    Dr se na mne podíval, otočil se znovu na obrazovku a říká:,,to je nejspíš dvojčátko,,
    Cože????? Dvojče???? Dvě děti???? No to neee, bože můj to je úžasné. Se mi takhle v hlavě všechno komolilo, jenže Dr.ještě dodal:,,ale mizející,,
    Opět cože? Jak mizející? Proč a kam??
    Zeptal se mne, jestli jsem krvácela, tak jsem říkala že od poslední MS vlastně vůbec ne. Obrazovku natočil na sebe a ještě něco tam zkoumal.
    Pak jsem se měla obléct a posadit se, aby jsme sepsali těhotenskou průkazku.
    No odpověděla jsem na otázky, dal mi průkazku, nějaký balíček pro těhotné a termín 1.NT screeningu na 8.1.2018 včetně odběrů krve.

    Cestou zpátky do práce jsem pořád koukala na ty dvě fotky z UZ a porovnávala a nechápala a nevěřila tomu, co mi řekl. 
    V práci se Íla hned ptala a já byla úplně mimo. Pořád mi to nešlo do hlavy a bylo mi strašně líto miminka. Strašně jsem se těšila domů až budu moct studovat co a jak.

    Práce skončila a dojela jsem domů. Doma byl Tom a čekala jsem, až se zeptá. No znám ho a vím, že si dělá srandu jako vždy, takže se schválně nezeptal. (Ani vlastně nevěděl že mne to až tak žere. Nechtěla jsem ho znepokojovat.
    Tak jsem dala na stůl fotku a říkám, když tě DĚTI nezajímají...
    No a hned začal pokoukávat, jak děti a tak. Tak jsem mu to řekla. Byl z toho smutný, ale jedno dítě je fajn, to jsme chtěli tak ho máme. Dvě by bylo vážně moc, když už doma máme Ellie.

    No v následujících několika dnech jsem studovala na netu.
    Pořád mi nedalo spát, jak může to druhé ,,mizet,, když tak obrovsky z minulé prohlídky vyrostlo? Je to možné?
    Přeupravila jsem si fotku na tel a zkoumala vícePrvní brouček je krásně vidět, ale u druhého taky vidím nožičky, hlavučku, pup.šňůru. Jen má o dost menší gestační váček.
    Ale i tak ta bublinka strašně rychle vyrostla a i hodně. Je větší, než před 14.dny ten první váček. 

    Na forech a poradnách (i na zahraničních) píší, že se stává, že jedno z dvojčat je menší či mladší než druhé i o dva týdny a více.
    Stává se to, může se to stát...

    V hlavě mi to šrotí a z určení, že jsme o druhátko přišli, jsem si do hlavy nasadila to, že prostě neumřelo a pořád tam bylo. Uvidí se až 8.1. jestli tam budou dvě nebo ne.

    Jenže to nekončí. Ta touha vědět a znát je neukojitelná. Chci, aby byly obě miminka v pořádku. Aby se jim nic nestalo.
    Ale zároveň dvě nechci. Bojim se toho. Chci spontánní porod, chci si to druhé těhu a i mateřství užít líp jak s Ell a nebo jako s ní (nemocnost atd nám moc nepomáhala a vím co vše chci jinak). Máme spou plány a dvojčata?
    Kam dám dvě postýlky? Jeden pokojíček rozdělíme na třetiny? Nestačí nám naše auto. Kojení??? Jsem měla problémy S Ellinkou a teď jsem se do toho chtěla pustit, ale když budou dvě? Co spánek? Vím že o něj téměř přijdu, ale úplně?

    Strašně se to ve mne bije. Jen sama nevím co chci. Nakonec jsem se až začala bát i toho UZ. Ta nevědomost mne ukájí a je mi nejlépe. Můžou oba být v pořádku ale zároveň tam může být jen jedno a bude to lehčí. Obojí je skvělá varianta a takhle mám obě zároveň. 


    Během dalších týdnů je mi stále zle. Nemůžu vůbec uzeniny, pomazánky nic. Dobře mi dělají jen pomeranče a cherry rajčátka a na energii troška čokolády.

    V práci to vědí do 10tt všichni. Strašně rychle mi roste bříškoa hold si toho každý všiml. Není se čemu divit, jen slepý by si nevšiml :D

    No a oznámení rodině???
    23.12. jsme to oznámili švagrovcům, kteří chvíli před tím oznámili nám, že též čekají druhátko a TP máme od sebe cca 6 dní :D 
    Tohle prostě nevymyslíš. Ale pocitově jsem z toho spíš měla strach jak radost :/
    25.12 to bylo Tomovým rodičům a mé mamce. Jeho rodiče se jakože usmály. Moje mamka se slzami v očích nás objala a moc gratulovala. Konečně radost 🙂
    26.12. jsme to oznámili mému taťkovi a též měl radost 🙂
    další dny přijde do schránky sestře, bratrovi a babičce vánoční přání a oznámení 🙂Je těžké to oznamovat v nevědomosti, ale hold jsem nechala tedy otevřenou šanci, kdy je možné, že tam ještě jsou a je to divné, ale cítím je prostě obě dvě.
    Tak a teď jen ještě čekat 12 dní. Stejně jak od 1.UZ do 2.UZ. Bude to už za chvíli a já bych se tomu radši osobně vyhla :D a nechala to až do konce :D
    Tak uvidíme, co nám osud a příroda přivedou, ale to se dozvíme až po novém roce 🙂
    Tak čtěte dál

    tynka07
    27. pro 2017    Čtené 246x

    Naše cesta pokračuje

    ...aneb jak to bylo dál.


    V minulém článku jsem skončila tím, že mi vyšel krásně pozitivní těhotenský test a objednala jsem se na gynekologii.

    No než jsem tam vůbec šla, tak vlastně hned pro zjištění jsem běžela pro těhotenské vitamíny Femibion 1 . Sice kyselinu listovou jsem brala už od června, tak jsem chtěla mít jistotu, že malé bude mít přísun všeho, co potřebuje
    Jeden den (pro mne poslední tečka) byl, že jsem se málem až složila. S bolestmi a brekem jsem šla za kolegyní (Hanničkou) a poprosila jsem ji, jestli můžu domů s tím, že to byl první člověk, kterému jsem to v práci řekla. Ta neváhala a hned mne pustila. Tom pro mne dojel a jen jsem ležela.

    Druhý den byl den D a má první kontrola na gynekologii. Strašně jsem se bála a zároveň jsem se těšila. Moc jsem si přála, aby malému už bušilo srdíčko a já se nemusela bát. Ale to jsem nečekala ještě ten šok.
    Vyšetření bylo dle OVU 5+4tt. Nejdříve se mne doktor ptal, proč tam jsem, tak jsem vtipkovala že jsem nečekala, že do 4 dní u návštěvy u něho otěhotním. Zasmáli jsme se a pozval mne na kozu. Tam jsem byla v klidu, protože dokáže uvolnit a žena ani nevnímá, že se v ní hrabe. 
    Tak vše v pořádku, neoblíkejte se a pojďte se posadit.
    Šla jsem k lehátku a srdce mi tlouklo jak o závod. Lehla jsem si, jemne do mne strčil UZ vibrátora a koukal. Nic jsem neviděla, obrazovku měl natočenou k sobě a jen jsem se snažila číst výrazy v jeho obličeji.
    A je to tu, otáčí obrazovku na mne. Silně mi tlačí na podbřišek a říká mi: TADY JE VAŠE TĚHOTENSTVÍ
    Možná se tam dělo něco víc, ale to jsem vůbec nevnímala.
    Utekla jsem rychle i z čekárny a hned u okna vytáhla fotku a podívala se na ni znovu... nic. Jen prázdný váček bez ničeho. Byla se mnou kamarádka, která mne utěšovala, ale v tu chvíli mi to bylo jedno. 
    Tady je vaše těhotenství, ne plod, embryo, miminko. Ta nejistota jen z prázného váčku. Takže místo radosti jsem přijela co nejdříve domů a začala hledat na netu. Jak můžu mít jen prázdný váček v 6tt. To je málo, co když se tam malé neukáže? Zamlklé těhotenství? To nedám, potřebuju, aby malé bylo v pořádku. Tak strašně si ho přeji.
    Na různých forech se mne snaží uklidňovat, ale stále panikařím a rozdýchávám. Před Tomem dělám klidnou a spokojenou. Jo, máme tam bublinku, čekáme miminko
    Den po UZ jsem očekávání sdělila zástupkyni (Íle) že jsem těhu a potřebuju kvůli bolestem sesadit z prodejny na pokladnu, abych byla v klidu. Díky bohu vše přijala s úsměvem. Ještě jsem ji poprosila, ať nikomu neříká, že čekáme. Chceme to nechat až na vánoce po tom, co se to dozví rodina. Tak jen řekla, že mám problémy se spodkem a bylo to.

    V 6tt mi začali strašné nevolnosti a nechutenství, z pokladny jsem běhala pořád na wc, pořádně jsem několik dní nejedla a váha mi jde dolů. Ne že by mi to hodně vadilo, ale vše má své meze. Bolesti prsou se zvětšovaly včetně prsou a bolesti podbřišku byly časté.

    7tt Bádání kolem té mé fotky. Hodně mi pomohlo zvětšení, kdy jsem viděla nějakou čmouhu uvnitř. Třeba má jen nějakej špatnej UZ a je to na prd vidět
    No nezjistila jsem nic :D prostě bublinka...
    V tomhle týdnu čekání mi bylo fakt zle. Až na banány jsem do sebe nedala nic a když jo, tak se mi to krutě vymstilo. Jeden den se mi udělalo lépe, tak jsem se najedla a druhý den jsem to měla i s úrokama. Sice nezvracím, ale zle mi je jak psovi. 
    Ještě pár dní a bude další UZ
    Během tohoto týdne se do dozvěděla z práce Zuzka, když to Colombovi všechno zapadlo a já prostě lhát moc neumím :D 

    Začínám 8tt a blíží se zítra prohlídka. Nemůžu spát, klepu se jak osyka. Moc si přeji, aby vše bylo v pořádku. Pokud bude, tak prý dostanu už i průkazku 

    Prosím, prosím, prosím.....

    A opět mne čekal další šok :O

    tynka07
    19. pro 2017    Čtené 553x

    Naše cesta k druhátku

    Přípravy , průběh cyklů, rady co mi pomohly + výsledek

    My 3

    Já Týna (25) jsme oslavili s manželem Tom(27) 25.04.tr 9 let co jsme spolu a 15.8.tr rok od svatby. Stejně tak jsme oslavili v září 4.rok naší holčičky Ellie.

    Po Ellince jsem miminko vážně nechtěla. Bylo to velmi náročné a byla jsem ráda, že jsme to ustáli. 
    Jen po nějaké době sem si říkala, že mi jedno děťátko přijde smutné, že by měla mít sourozence. Někoho o koho se bude moct opřít a hlavně někoho, kdo tu bude, když mi tu nebudeme.

    Píše se červen 2017
    S manželem jsme se nějak shodli na tom, že je pravý čas zkusit zapracovat na druhátku 🙂 Doma už máme 4leťačku a aby nebyly děťátka dlouho od sebe, tak je ta nejlepš doba.
    Jen mne nenapadlo, že mne to tak chytne. Aniž bych věděla něco o cyklu (až na to, co je MS :D) začala jsem po x dnech po MS ,,šílet,, že jsem asi těhotná. Bylo mi špatně.
    Jen jak jsem zjistila dne TT- tak nejsem a asi to byla jen střevn chřipka. No nic moc.
    Zašla jsem si na MK zkusit nějakou skupinku. A také jsem na ni narazila.
    Moc mi pomohli. Dozvěděla jsem se spousty věcí okolo cyklu atd.

    2.cyklus 
    jsem začala zkoumat hlen a čípek a zkusila jsem, jesti vychytám ovulaci. Kdy je, jsem tušila podle příznaků, ale ty jsem měla i Xkrát do měsíce, takže...
    Bylo po ovulaci a najednou nevolnosti, bolen podbřišku, bolesti prsou (poprvé v životě v cyklu). Ale TT- opět. To zklamání :(
    pomohla mi Symptotermální metoda (www.rodina.cz ... zadat do vyhledávače STM)

    3.cyklus
    jsem se do toho pustila ještě víc a začala zkoumat i BT a začala jsem užívat Gynex( na úpravu cyklu, který mi vážně zabral, zkrátil mi folikulární fázi a i luteální,pomohl mi s psychikou). Nakoupila jsem i OT, abych měla jistotu a šla jsem do toho naplno. 
    Jenže opět TT-. Klasika, nesnáším to. Bolí to a příznaky jsem měla na tuty. Jenže prostě nic.
    K tomu jsem tak bláznila, že chlap ze mne byl na prášky a vypadalo to, že si to raději rozmyslel (ale nerozmyslel :D )

    4. cyklus
    Ke gynexu jsem přidala Drmek(posiluje ovulaci a udržuje vysokou sliznici.Důležitou pro zahnízdění vajíčka), to už prostě musí vyjít. Začala jsem se i zabývat celkově oplodněním. Musím přijít na nejlepší způsob. Kdy co a jak... 
    Je to strašný paradox, na to, že nás ve škole učili si dávat kdykoliv pozor při styku, aby jsme neotěhotněli, tak jsem vlastně zjistila, že jde jen o pár hodin v jednom dni, kdy je ten správný čas :D
    Chtěli jsme to zkusit, jenže nám nic nehrálo do karet (čas, práce,Ell,...) a tento cyklus jsme prošvihly. Nebo ne úplně, ale načasování bylo špatné (3 dny před ovu). Tak jsem to brala s rezervnou. Teď jsem se zdokonalila v teorii a příští měsíc dáme praxi 🙂

    5. cyklus
    už jen to, že MS byla jen 4 dny bylo fajn 🙂
    Před ovu se nestresuju. Podle STM tak skvěle poznám, kdy se blíží ovulace, že jsem si test udělala v přesnej den :D 
    ,, Bylo to docela zajímavý, protože jsem zrovna měla nervy, kvůli problémům v práci a nemocnosti s Ell a s její školkou, takže mi bylo jasný, že se něco podělá. Prodlouž se FF,... . Díky bohu, mne ze všeho dostal Tom <3 .,,
    Donutila jsem se jít i na gyndu (po 4 letech :O ) a řekl mi, že jsem naprosto v pořádku. Na to jsem taky hodně čekala.
    Už bylo před ovu, hned první OT+ (bylo to nakonec až 18DC z těch nervů se mi FF prodloužila) a ten den začalo silné modlení a posílání mé energie vzhůru. 
    Tím, že mám ovu den od OT+ tak jsme spolu večer spali, ale nebylo to ani nucené, ale vážně krásné. ... klasika nohy nahoru a spát se vším uvnitř :D
    Druhý den klasické příznaky ovulace, takže naprostá spokojenost.
    Gynex pomohl k ovulaci, drmek ji posílil, sex v pravou dobu, drmek měl zajistit vysoké endometrium pro uchycení. Teď jen čekat na sílení teploty.
    3DPO jak to, že teplota klesla?? Co to má být,? Vůbec to nechápu, normálně má být nahoře. No snad nebude ta ovulace déle :O
    6DPO no konečně nějak stoupla, ale proč byla tak dole, co to??
    7DPO tak a zase spadla a o tolik, že by ovulka byla dnes?? Co to má být :( Vždyť jsem měla vše připravený :( už nemůžu jít znovu :( asi se na to vykašlu a nechám to fakt volně 
    8DPO nedalo mi to
    Jak už jsem psala, FF prodloužená kvůli změnám, v den OT+ byl sex, jenže pak Ell onemocněla, měla jsem odpolední a byla jsem fakt mimo. Teploty malé a já na nervy, že mám anovulační cyklus.
    8DPO Po nějaké době mě napadlo, že bych si udělala OT, jestli se mi neposunula Ovulace. Ten mi vyšel téměř pozitivní. Jak to? Že by se mi to posunulo? 
    9DPO Druhý den už pozitivní, ale zase mi k tomu nešly ty teploty. 
    10DPO mi zase slabě klesla, to už není normální. Tak jsem psala na WZ, jestli mi někdo poradí, co to má znamenat. Poradili mi, ať si zkusím TT, ale po tom hnusu jsem se vážně bála. To se mi fakt protáhlo a snažení úplně mimo nééééé :(
    11DPO mi teplota stoupla na 36,8. To je docela dobrý, ale nevím jestli pro těhu a nebo pro opožděnou ovulaci.
    12DPO Mám úplně pozitivní OT+. Vážně hodně. Zkouším TT (je dnes první den zpoždění), snad snad. Moc nadějí tomu nedávám, strašně se bojím. 
    Je tam duch :O poprvé co se snažíme mám na testu ducha. Tlemím se radostí jak blbá a fotím a pořád koukám, jestli tam vážně je. A je tam, fakt jo. Ale nikomu to nesmím říct, jinak zmizí. Nevěřím tomu. Cestou do práce a domů, všude na něj jen koukám a div nebrečím radostí.
    12DPO čárka stejně silná, proč nesílí?? Četla jsem, že nemusí, že se hCG zvedá ob den. Ale hlavně že se drží teploty <3
    13DPO se teploty drží a testík zesílil. Dnes jsem to ráno nevydržela a oznámila to manželovi. Jeho reakce, to zajiskření v očích, ta radost <3
    Nezapomenutelný ... díky bože za ten dar. Moc děkuji14DPO mi vyšel i Clear Blue + 2-3
    My čekáme mimi, vážně jsme se dočkali a čekáme miminkoA na toto jsem prostě čekala 🙂 100% pozitivní test
    A co bylo dále. V pondělí jsem se objednala (za 8 dní na gyndu) na první prohlídku a začal první šok. Ale to vše až v dalším článku.

    Toto je konec začátku našeho štěstí. Všechny hrůzy, abnormality a i štěstí, které mne za 5 cyklů potkalo. 
    A víte co. Vše přijde kdy má. ANO, ale proč to trošku nepostrčit ;)