icon
3 / 19
Grilovaná krůtí prsas bazalkou
avatar

Grilované krůtí s bazalkou
Ingredience:
• 550g krůtích prsou
• 4 lžíce olivového oleje
• 200g rajčatového protlaku (používám raj. pyré se zeleninou od Heinz)
• Čerstvá bazalka
• Sůl
• Pepř
• Rýže
Postup:
Krůtí maso odblaníme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Ty rozložíme do zapékací mísy, potřeme olivovým olejem, lehounce osolíme a opepříme. Pak plátky otočíme a olejovo-solno-pepřový postup zopakujeme 😉 .. Vložíme do trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220°C s funkcí gril. Ogrilujeme z obou stran dozlatova.
Bazalku natrháme na malé kousky (cca 5 polévkových lžic) a smícháme jí s rajčatovým pyré a cca 5 lžícemi vody. Povaříme společně 5 minut.
Směs pyré a bazalky nandáme na masíčko, zakápneme olivovým olejem a vrátím zpět do trouby pod gril. Zapékáme ještě cca 10 minut, až se směs začne připékat k okrajům misky.
2 hrnky rýže propláchneme a necháme okapat. Rozehřejeme v kastrolu 1 lžíci olivového oleje a na něm orestujeme lžíci sušené bazalky. Přidáme rýži a pořádně zamícháme, aby se takzvaně obalilo každé zrníčko 😉 .. Osolíme dle vlastní chuti a zalijeme 4mi hrnky vody. Přiklopíme a dusíme, dokud se voda nevyvaří.
Grilované maso servírujeme na talíř s rýží, kterou pokapeme výpekem z pyré.
Dobrou chuť 🙂

Odpověz
20. dub 2013
avatar

vypadá to báječně

Odpověz
21. dub 2013
avatar

tak tohle určo vyzkouším 🙂

Odpověz
21. dub 2013
avatar

@ladyduchess
@evik31 Holčinky, doporučuji. Není to vůbec nárořčné na čas a je to zajímavá novinka do českých kuchyní 😉

Odpověz
21. dub 2013