icon
10 / 19
Nepečený jablečný dort mojí babičky Jiřinky
avatar

BABIČČIN NEPEČENÝ JABLEČNÝ DORT

Ingredience:
• 1 piškoty
• Ovocný sirup (já používám oslazený jablečný džus)
• Rum
• 2 vanilkové pudinky
• ¾ litru vody
• Moučkový cukr
• Šlehačka + ztužovač
• Strouhaná čokoláda

Ingredience na jablečný „vnitřek“
• 8 jablek
• Cukr
• Kůra z citronu
• 1 celý citron
• Celá skořice
• 1 hřebíček

Postup:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozdělíme na osminky. Necháme přejít varem s cukrem, citrónovou kůrou, celým oloupaným citronem – nakrájeným na silnější plátky, skořicí a hřebíčkem. Odstavíme z plamene a necháme chvilku dojít..Pudinky s cukrem uvaříme ve ¾ litru vody. Ještě za horka smícháme se scezenou jablkovou směsí..
Kulatou dortovou formu vyložíme alobalem.
A začneme dělat vrstvy. Nejdřív poklademe piškoty, které pokapeme sirupem a rumem. Pak přelijeme pudinkovou vrstvou. Na to zase piškoty.. A tak dále 🙂 .. Končíme vrstvou pudinku s jablky.
Nejlépe přes noc dáme do ledničky.. Druhý den ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou..

Dobrou chuť 😉

Odpověz
21. dub 2013
avatar

u nás tomu říkáme Mokrý pes! 🙂

Odpověz
21. dub 2013
avatar

taky dělám jen bez té šlehajdy

Odpověz
22. dub 2013
avatar

Ten miluju....

Odpověz
22. dub 2013
avatar

.... a místo piškotů jsou výborné Koka sušenky....

Odpověz
22. dub 2013
avatar

@vendyzr Tak to já si někdy udělám maličký jen pro sebe! Moji chlapci jsou příšerně konzervativní 😉 .. Moc děkuji za tip!!! 🙂

Odpověz
22. dub 2013