icon
10 / 42
avatar

jak jdou trubičky sundávat? já mám nějaké blbé těsto - drží na formě zuby nehty.... mohu poprositi o receptík????

Odpověz
12. lis 2013
avatar
zuzi82
autor

@petbeny Jsou medové. Těsto je takové tužší, takže se s ním hůř pracuje, ale z formiček jdou krásně
500 g hladké mouky, 200 g cukru, 100 g tuku, 3 žloutky, 3 lžíce medu, 3 lžíce mléka. 😉

Odpověz
12. lis 2013
avatar

@zuzi82 hned si ho přepisuji, zkusím - určitě bude báječné 🙂 a ještě se zeptám: musí se formičky pomazávat např. sádlem?

Odpověz
12. lis 2013
avatar
zuzi82
autor

@petbeny Formičky ničím nemažu a abych nezapomněla, po upečení jsou hodně tvrdé a trvá jim, než změknou, je třeba je péct mezi prvním cukrovím. 😉

Odpověz
12. lis 2013
avatar

@zuzi82 o.k., takže už brzy na ně vlítnu a ještě - jaký tuk dáváte nejraději???

Odpověz
12. lis 2013
avatar
zuzi82
autor

@petbeny Do těst zásadně používám Heru

Odpověz
12. lis 2013
avatar

@zuzi82 děkuju, to jsem chtěla slyšet 🙂 🙂 🙂 já jí mám také oblíbenou

Odpověz
12. lis 2013
avatar

a ty trubičky se pak plní pařížskou šlehačkou nebo nějakým krémem? A kde se koupí na to formičky? To jsou takové ty trubičky?

Odpověz
19. lis 2013
avatar
zuzi82
autor

Formičky jsem koupila na trhu a ano, jsou to kovové trubičky.
Já plním krémem z uvařeného salka a másla. 😉

Odpověz
19. lis 2013
avatar

A dala bys recept na krém?

Odpověz
4. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@anlek Pokud myslíš recept na krém do trubiček tak ten dělám z jednoho tři hodiny vařeného salka a másla, asi tak 1,5 kostky, aby to bylo sladké, ale drželo to tvar. 😉

Odpověz
4. pro 2013
avatar

@zuzi82 mužu se zeptat?delala sem trubičky podle vašeho receptu asi pred 2 týdnama,mám je na balkonu,ale jsou ješte tvrdý,je možný,že do Vánoc ješte zmeknou?

Odpověz
10. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 A máte je už naplněné? U nás vždy změknou, tak bych se divila, kdyby ne. Dělám je už asi sedmým rokem. 😉

Odpověz
10. pro 2013
avatar

@zuzi82 no zatím nemám,chci tam dát krém z uvařeného pudingu,ale bojím se to udelat tedka,aby se to do vánoc neskazilo...jinak chválim vaše sádlové koláčky,konečne dneska na druhej pokus se me povedli,poprvé sem je pekla na víc stupnu a ši do koše..🙂

Odpověz
10. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 Pudinkový bych nedávala tak brzy, to by bylo kyselé. A nechcete zkusit ten krém z másla a salka? Tomu se nic nestane a trubičky se rozleží. Já je mívám tvrdé, než je naplním, pak změknou, ale plním vždy nejpozději dva týdny před vánoci. Letos poprvé jsem je měla měkké už prázdné. Nevím, jak poradit, asi bych je plnila nějaký čistě máslovým krémem už teď. :-/

Odpověz
10. pro 2013
avatar

@zuzi82 tak jo dekuju za radu ,skusím ten krém podle vás z toho salka...🙂

Odpověz
10. pro 2013
avatar

@zuzi82 to salko se musí po uvaření nechat asi vychladnout a pak do toho zašlehat zmeklé máslo?

Odpověz
10. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 😉

Odpověz
10. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 Vymazala jsem si tu odpověď a poslala ti jen smajlíka, to by ti asi moc nepomohlo. 😀 To salko necháš vychladnout, vyšleháš máslo a do něho pak zašleháš to salko a zase šleháš, čím dýl, tím líp. 😉

Odpověz
10. pro 2013
avatar

@zuzi82 dekuju moc za rady,už mám koupené salko,tak zítra se na to vrhnu....🙂

Odpověz
10. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 A nezapomeň salko uvařit ve vodní lázni, ideálně tři až čtyři hodiny. 😉

Odpověz
10. pro 2013
avatar

@zuzi82 tak sem včera dodelala ty trubičky a sou teda mnamozní,i ten krém se povedl...🙂 ješte jednou díky.....

Odpověz
12. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@tasmailla1 Nemáš zač 😉

Odpověz
12. pro 2013
avatar

kdybych ty trubicky upekla zitra tak uz mi asi nezmeknou co?

Odpověz
15. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kituska Pokud je hned naplníš, tak šanci rozhodně mají. 😉

Odpověz
16. pro 2013
avatar

kolik je, prosím, trubiček z této dávky cca? děkuji za odpověď 🙂

Odpověz
12. pro 2015