icon
4 / 42
... pak krém ze Salka ...
avatar

muzu prosim recept na krem?

Odpověz
8. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kargi Karamelové košíčky
Těsto: 300 g hladké mouky, 80 g cukru, 200 g Hery, 1 vejce
Dále: rybízová marmeláda, čokoláda, mandlové lupínky, nebo ořechy, salko, máslo
Těsto natlačíme do formiček a upečeme. Salko vaříme ve vodě 3-4 hodiny. Potom rozšleháme s máslem. poměr je 1:1 (Salko:máslo). Nejdřív je třeba máslo hodně našlehat, pak přidat salko a zase dobře šlehat, aby byl krém tuhý.
Do upečených vychladlých košíčků dáme malou lžičku marmelády, na to krém, polijeme čokoládou a ozdobíme

Odpověz
8. pro 2013
avatar

@zuzi82 Tak jsem se hned přifařila🙂

Odpověz
8. pro 2013
avatar

Když dělš ten krém (salko a máslo), tak tam přidáváš ještě kakao nebo tak něco ?

Odpověz
8. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kuratkol Ne, opravdu jen salko a máslo 😉

Odpověz
9. pro 2013
avatar

Slintááááám!!!!! Jak dlouho toto vydrží? Ať vím kdy se do toho mám pustit 🙂 A skladovat? asi v lednici???

Odpověz
9. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

Já už je mám naplněné, je to jen salko a máslo, tak to vydrží, ale musí to být v chladnu, já to mám venku. 😉
@maivana

Odpověz
9. pro 2013
avatar

můžu tento krém dát mezi linecké ? nevyteče mi to ?

Odpověz
11. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kuratkol Pokud budeš mít to salko hodně tuhé a hodně to vyšleháš, tak můžeš, já to dávám i do trubiček a neteče to, kdyžtak dej víc másla. 😉

Odpověz
11. pro 2013
avatar

Díky 🙂

Odpověz
11. pro 2013
avatar

A dává se fakt máslo, ne ztužený tuk, že ?

Odpověz
14. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kuratkol Ano, máslo

Odpověz
14. pro 2013
avatar

Salko se tam dává až vychladnuté ? A máslo z lednice nebo změklé ? Promiň, jsem úplný amatér ☹

Odpověz
14. pro 2013
avatar
zuzi82
autor

@kuratkol Ano, salko v pokojové teplotě a máslo změklé, taky v pokojové teplotě. 😉

Odpověz
14. pro 2013