4 / 131
    Maca-peruánská viagra :-) snad nám pomůže

    Maca je prastará bylina peruánských And. Současný vědecký výzkum potvrdil její výrazný účinek na zlepšení fyzické a psychické výkonnosti, prodloužení života a především má významný vliv na reprodukční zdraví. Pomáhá při sexuální impotenci mužů, frigiditě žen a neplodnosti. Maca stimuluje jak mozková centra, tak reprodukční orgány prostřednictvím normalizace hormonální hladiny. Napomáhá řešit krizi středního věku a manažerský syndrom v sexuální oblasti zvýšením libida a výraznou podporou erekce. Pro své účinky je nazývána "Peruánskou viagrou".
    Kdy Maca pomáhá:

    při mužské impotenci a ženské frigiditě,
    dlouhodobě výrazně podporuje erekci,
    stimuluje sexuální funkce,
    zvyšuje libido,
    při neplodnosti (zvyšuje počet a pohyblivost spermií),
    kladně působí na prostatu,
    působí proti duševní vyčerpanosti, stresu, posiluje psychickou odolnost,
    posiluje a omlazuje organismus, zmírňuje příznaky stárnutí,
    podporuje růst svalové hmoty,
    100% bezpečná bez vedlejších účinků.

    5. kvě 2012

    @dagmarka13 nám pomohla 😉

    10. bře 2015
    10. bře 2015

    kdo to bral? David nebo ty?

    14. dub 2015

    @zvargova wow to vypadá dobře..

    14. dub 2015

    @mickeyd oba

    14. dub 2015

    @krystynaraszkova a zabralo

    14. dub 2015

    Jaka je cena?dekuji

    11. čer 2015

    @katkammv kolem 400kč

    11. čer 2015

    @zvargova a jak dlouho jste braly?

    11. čer 2015

    @katkammv měsíc oba povedlo se hned

    11. čer 2015

    @zvargova a snazily jste se dlouho?

    11. čer 2015

    @katkammv šestý pokus

    11. čer 2015

    Můžu se zeptat přes co jsi objednávala?děkuji 🙂

    23. říj 2015

    @nikcaa prozdravi.cz

    23. říj 2015

    @zvargova dekuji 🙂. Vyzkousim a uvidime jestli to taky zabere 🙂

    23. říj 2015

    @nikcaa určitě, nám asi pomohla, hned se povedlo

    23. říj 2015

    Maca a její účinky

    Super-odolná vysokohorská rostlina, jejíž kořen je doslova nabitý látkami prospěšnými lidskému tělu. Tak by se dala v krátkosti představit maca peruánská. Výčet jejích "zásluh", pokud jde o lidské zdraví, takřka nebere konce. Vsaďte se, že v něm najdete i něco, s čím by mohla pomoci právě vám.
    Maca peruánská se v našich končinách obvykle konzumuje ve formě prášku ze sušeného kořene
    Maca (či "maka") peruánská s latinským názvem Lepidium meynii Walp nebo Lepidium peruvianum Chacon je známá i jako peruánský ženšen. Patří mezi jednu z nejvýživnějších, nejstarších a v nejvyšší nadmořské výšce pěstovaných rostlin na světě.
    Maca roste v peruánských Andách ve výškách nad 3500 metrů, tedy v místech, kde drsné klimatické podmínky nedovolují růst většině jiných rostlin. Výborně odolává zimě, mrazu, vysokým teplotám, suchu a nevadí jí ani ostré slunce. Celkem logicky se drží spíše při zemi, dorůstá jen do výšky 15 cm. Má podlouhlé listy, ty jsou u země rozložené v růžici. Kvete bílo-krémově a má plody ve tvaru lusků, které obsahují oválná a lehká semínka. Nejzajímavější je ale to, co není vidět - kořen macy.
    Kořen macy připomíná řepu. Má v průměru 2 až 8 cm, na délku může mít až 18 cm. A právě v kořenu maca jsou koncentrované výživné složky rostliny. Běžně má barvu podobnou bramborám, ale jsou existují i varianty s bílým, žlutým, růžovým, červeným nebo fialovým kořenem.
    Maca proti neplodnosti
    Maca posiluje organismus, zvyšuje odolnost vůči chladu, náhlým změnám počasí i nedostatku kyslíku. Zvyšuje fyzický výkon a duševní kondici. Skrývá v sobě vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, ale také železo, vápník, měď, zinek, hořčík, draslík, sodík a jód. Kromět toho obsahuje i velké množství aminokyselin a mastných kyselin, jako je kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová. Obsahuje i steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, bílkoviny, uhlovodany a vlákninu.
    Podle různých výzkumů je maca cenným podpůrným prostředkem při léčbě neplodnosti mužů i žen. Obsahuje složky, které stimulují sexuální aktivitu. Dlouhodobě podporuje erekci a stimuluje sexuální funkce. U mužů zlepšuje kvalitu spermií a jejich pohyblivost, u žen srovnává hladinu estrogenu a progesteronu a tím zvyšuje plodnost. Působí při duševní vyčerpanosti, stresu a posiluje psychickou odolnost.
    Maca na zapomínání
    Maca peruánská na pohled připomíná řepuMaca pomáhá při léčbě chorob spojených se sníženou imunitou a reguluje organismus - jak organicky, tak hormonálně. Je bohatá na látky podporující růst svalové hmoty a vytrvalost, zrychluje regeneraci svalů. Posiluje a omlazuje organismus, zmírňuje příznaky stárnutí a podporuje spalování tuků. Podporuje myšlení, paměť a koncentraci. Pomáhá při chronickém únavovém syndromu. Urychluje růst vlasů a pomáhá navrátit organismus sílu a vitalitu. Stala se tak nepostradatelným doplňkem výživy nemocných, kteří trpí vedlejšími účinky chemoterapie.
    Pomáhá i při oslabeném zraku a sluchu, stejně jako při nedostatečné či nadměrné činnosti štítné žlázy. Doporučuje se ženám s premenstruačním syndromem, osobám s anémií, při tuberkulóze, rekonvalescentům a osobám trpícím nespavostí. Pomáhá při neurózách a schizofrenii. Pomáhá udržet pevnost a sílu svalů, dodává vitalitu a tím posiluje sebevědomí. Je tedy jasné, že může být obohacením jídelníčku prakticky každého.
    Jak macu konzumovat?
    Macu je možné konzumovat syrovou, pečenou, zpracovanou na džem nebo kvašený nápoj zvaný Maca chicha nebo - v našich končinách nejčastěji - jako sušenou v prášku. Syrové plody mají štiplavou nasládlou chuť a výrazné karamelové aroma. Prášek maca můžete mít doma uschovaný až sedm let, a stále bude obsahovat všechny živiny. Čerstvé plody lze péct v popelu jako brambory a sušené plody se vaří v mléku či vodě a jako vedlejší produkt vzniká aromatický vývar. Maca se používá i přípravě džemů a pudingů nebo se z ní dělá kaše. Rozemletá na prášek se přidává jako výživný doplněk do nápojů. Listy macy jsou podobné listům řeřichy a často se používají k přípravě salátů.
    Macu mohou používat děti, dospívající, těhotné a kojící ženy, osoby v období menopauzy až po osoby ve vyšším věku. Denně se doporučuje konzumovat jednu kávovou lžičku, tedy přibližně 5 - 7 g maca prášku. Prášek můžete rozmíchat ve vodě, ovocné šťávě, mléce nebo jogurtu. Nejlépe hned k snídani.

    4. čer 2016
    4. čer 2016