Máte zkušenosti s českou homeopatií AKH?

lenkalenka666
4. lis 2015

Ahoj,zkouseli jste nekdo prosim?byla mi doporucena chamomilla AKH misto klasicke chamomilli vulgaris,ze je na vice problemu.

makinea
6. lis 2015

Ahoj Lenko, je to blbost. I klasická chamomila je na více problémů. (každý homeopatický lék je na více problémů). Vyjde to akorát dráž a není to tak osvědčená výroba jako ostatní výrobci.
Myslím, že výrobci jde jen o zbohatnutí - má i přemrštěné dávkování, homeopaté, kteří doporučují AKH dávají i dávkování několikrát denně po několik měsíců/let, což rozhodně není klasický postup. Pokud klasický homeopat vybere správný homeopatický lék, tak se dá pár dávek a pak se čeká, příp. zopakuje až po delší době. Náklady jsou pak minimální a efekt lepší.
V homeopatii jde o výběr vhodného homeopatika. Pokud je Chamomila opravdu indikovaná, pak pomůže i ta od Boironu a to i v minimálním dávkování. Pokud nepomůže, je chyba ve výběru homeopatika a je třeba zvolit jiné.
Určitou roli hraje i volba potence (síly). AKH jsou v potenci 99C, ostatní výrobci mívají různě odstupňované. Pro laika bych doporučila začít 30C. Dávkování a rychlost reakce se liší v závislosti na tom, jestli se jedná o akutní nebo chronický stav.
Vlastní zkušenost s AKH nemám, ale zprostředkovaných spoustu.