icon

Jaké tělísko vybrat? Hormonální nebo nehormonální?

lucyer
6. čer 2022

Ahoj,uvažuji o tělísku...jen nevím zda hornonální nebo nehormonální..Má někdo zkušenost?

g_m
6. čer 2022

Já mám hormonální Mirenu a jsem maximálně spokojená! Klasická HA mi nedělala dobře, ale tělísko je super a já můžu jen doporučit. Ze záčátku jsem trochu špinila, ale nic hrozného a teď po 3 letech o něm ani nevím...

prejeta_zaba
6. čer 2022

Jsou o tom mraky diskuzí a poměrně odlišné názory, zadej si do googlu třeba "nitroděložní tělísko - diskuze" a pročti si to. 😉

lencaa11
7. čer 2022

@lucyer mám druhé nehormonalni první jsem měla 4.5 let pak plánované těhotenství a teď mám druhé 3.5 let a super za mě Ms mám 6 -7 dní ( to mám od 14 let) jinak na nic nemyslím je to super cena 1500kc ...

crutela
7. čer 2022

Mam dva mesice Mirenu a zatim super.
Misto ms jen spinim 🙂

nika89
7. čer 2022

Ahoj, já měla GyneFix, nehormonální. Nikdy jsem s ním neměla problém. Zavádění trochu nepříjemné, ale nic co by se nedalo vydržet. Mezi dcerami máme 7 let rozdíl a tělísko po celou dobu nezklamalo, žádné větší bolesti, menstruace stejná jako před tělískem. Po druhém porodu jsem ji nechala tělísko opět zavést, teď po roce jsem i přes tělísko otěhotněla. Dr byl překvapený a říkal, že přes toto tělísko jsem jeho první pacientka které se to stalo. Žádná antikoncepce není 100%
Takže za mě mohu doporučit, jen počítat s
možností, že i tělísko může selhat...
To co jsem měla stálo kolem 4000Kč a bylo na 5 let, pak výměna

agneska7
7. čer 2022

Já mám nehormonalni a za mě zatím super mám ho od ledna , ms je skoro stejná nebo spíše slabší bolesti v podbřišku skoro žádné až na ovulaci tu cítím . Zavedení bylo až na 2 malé píchnutí úplně bezbolestné

konidana
7. čer 2022

Já mám již druhé nehormonální s drahými kovy, cena byla cca 1500 a má být na 5 let, ale to první jsem měla v pohodě 6 let , a to druhé vypadá, že mi také vydrží déle. U nehormonálního není nutná výměna přesně po 5 letech, ale je vhodná.

Spolehlivost tělísek (s hormony i nehormonálních) je v porovnání s jinou antikoncepcí reálně vyšší, protože nehrozí selhání lidského faktoru (zapomenutí, nemoc, trávicí problémy apod.) Já jsem dala přednost nehormonálnímu, protože prostě hormony se mi nelíbí jak jsou globálně škodlivé. I když v tělísku je jich minimum proti tabletám. Hormonální tělísko je dražší.
S nehormonálním tělískem je asi potřeba počítat na přechodnou dobu se silnější nebo delší MS. U mě to bylo do půl roku zase zpátky na stav před tělískem. Vyhovuje mi.

i tady na koníku je stará mnohastránková diskuze...