icon

Může nehormonální tělísko způsobit hormonální změny?

maarp
13. srp 2025

Ahoj ženy,mám nehormonalni tělísko už asi dva roky a jednou za čas,třeba jednou za půl roku,nebo za tři mesice,se mi stane,že od ovulace k menstruaci(včetně toho že byl sex) mám děsně naběhlý bolavý prsa(ale extrémně),jako při tehotneni...mám už dvě děti tak jsem to zažila...docela mi vrtá hlavou jak to vlastně funguje...to nehormonalni tělísko zabíjí spermie tím,že obsahuje měď...ale může se stát třeba že otěhotním…nechytí se to,protože tam je ten kov,hormony se ale vyplaví a pak vše skončí menstruací?Nevíte o tom někdo něco?Máte to někdo podobné?Blíží se mi i 40,takže to můžou být splašené hormony,jen mě zajímá jestli máte stejné zkušenosti...děkuju🙂

mia_von_prag
13. srp 2025

Podle toho, co jsem se dočetla, měď způsobuje, že spermie jsou méně pohyblivé, ale oplodnění může nastat. Tělísko potom způsobuje, že se uhnízdění nezdaří. To napětí prsou můžeš cítit kvůli hormonům, jako pri PMS, ale otěhotnění je také možnost. Bylo by to zajímavé sledovat, nedělala jsi si test?

anonym_550856
13. srp 2025

@maarp to s tělískem nemá spojeni vůbec na hormony nemá vliv za tim budou spíš vaječníky a rozházené hormony PMS ..

klpoiu
13. srp 2025

Ne, jelikoz ony příznaky v těhotenství zpusobuje hcg a to se zacne delat az se vajicko uchyti. A jelikoz tělísko nedovoli vajicku se uchytit, nemuze dojit k produkci hcg a tim ani k nejakym priznakum. Tohle telisko nema na hormony v tvem tele zadny vliv. Nekdy proste klesne progesteron ,estrogen před ms vice , a to ma vliv na tve telo a mozek.

maarp
autor
14. srp 2025
@klpoiu

Ne, jelikoz ony příznaky v těhotenství zpusobuje hcg a to se zacne delat az se vajicko uchyti. A jelikoz tělísko nedovoli vajicku se uchytit, nemuze dojit k produkci hcg a tim ani k nejakym priznakum. Tohle telisko nema na hormony v tvem tele zadny vliv. Nekdy proste klesne progesteron ,estrogen před ms vice , a to ma vliv na tve telo a mozek.

@klpoiu díky,jojo,to zní logicky...