icon

Autosedačka Kinderkraft Xpedition. Znáte vaše zkušenosti?

hellblau13
15. říj 2022

Prosím, můžete se podělit o zkušenosti s touto autosedačkou. Líbí se mi, že je protisměrna a otočná. Děkuji 😁

zelenaesmolda
15. říj 2022

Kinderkraft nebrat,je to cinsky sunt.
Podivej se na fb na skupinu Autosedacky-bezpeci pro deti.
Jinak bez uvedeni veku a mer ditete a auta ti nikdo nic neporadi.

krisstina93
15. říj 2022

Snad vše od kinderkraft jsou levné šunty :D

pe_tu_ss_ka
15. říj 2022

@hellblau13 možná se podívat na autosedačky joie nebo Graco, ty jsou v té nižší cenové hladině a stoprocentně lepší než KK.

hellblau13
autor
15. říj 2022

@pe_tu_ss_ka Děkuji za rady. Do té kinderkraft tedy určitě nepůjdeme. Koukala jsem na joie i-spin nebo stages. Potřebujeme ty autosedačky dvě, nejlépe tři i k babičce 🙈

pe_tu_ss_ka
15. říj 2022

@hellblau13 zkusila bych tu skupinu na Facebooku, jak je psaná výš, tam se dá i dohledat v lupě ve starých dotazech, jak sedí v určitých autech. Pak by to jctdli jet vyzkoušet na nějakou prodejnu (např centrum autosedaček, RC autosedačky, obchod Matýsek..), zkusí přímo dítěti, jak sedí a pak pomůžou i nainstalovat do auta.

My nemáme otáčecí, pro syna mame čistý protisměr na pásy - axkid minikid, ale z roku 2020, ta novější má úzkou hlavovou opěrku, a chce to zkusit, zda sedí dítěti, a pro dceru máme připravenou take na pasy a cisty protisměr besafe stretch, právě kvůli té hlavové opěrce u nové minikid.

hellblau13
autor
15. říj 2022

@pe_tu_ss_ka děkuji moc, kouknu. A můžu se ještě zeptat, zda děťátko nemá problém s protismerem, když vzadu bude sedět samo. Když tam budou sedět obě, tak si říkám, že se zabaví spolu, ale samo mi přijde takové izolované. Ale možná to jsou jen moje zkreslené představy.

zelenaesmolda
15. říj 2022

@hellblau13
muzete mu poridit zpetne zrcatko a uvidi na vas

pe_tu_ss_ka
15. říj 2022

@hellblau13 my máme už od vajíčka na opěrce zrcátko, takže jsme se navzájem viděli. Synovi budou v prosinci 4 (cca 106cm a 17,5kg), má super místo na nohy, nepadá mu hlava při brzdění, když usne a vidí přes zadní okno ven, do stran a přes zrcátko i dopředu na semafor. Pro nás bylo důležitá bezpečnost, jezdíme za rodiči dost daleko, a jestli můžeme snížit riziko při případné autonehodě, tak jsme v protisměru pokračovali, dává nám to smysl. Syn si nestěžuje, nezvrací a je spokojený. Takže dokud nepřesáhne jeden z těch dvou limitů (125 cm nebo 25kg), tak v té sedačce bude jezdit dál. Pak máme v merku joie bold, když by šel po směru, aby měl ještě nějaký čas petibod, a teprve pak půjde do to kategorie do 36kg. Dokud byl úplně malý, tak junák než v protisměru nejel, samozřejmě už jel asi 4x posměru v té kategorii do 36kg jen s autopásem, když jsme potřebovali odvoz ze servisu a nechtěla jsem přehazovat jeho sedačku, a teda byla jsem opocená až na zadku, aby se nic cestou nestalo. Takže pokud není problém se zvracením, tak bych držela protisměr alespoň do 4 let.

hellblau13
autor
15. říj 2022

@pe_tu_ss_ka děkuji 👍

zelenaesmolda
17. říj 2022

@hellblau13
vybrala jsi neco?

hellblau13
autor
17. říj 2022

@zelenaesmolda určitě chceme jít vyzkoušet do obchodu a uvažujeme do obou aut o joie every stage a starší dceri joie bold

zelenaesmolda
17. říj 2022

@hellblau13
mate v aute toptether?joie bold ho potrebuje
jinak joie nemaji moc mista na nohy,meli jsme joie spin a prestoze podle parametru sedacky by ji mela mit mala doted tak uz v prosinci jsem kupovala vetsi protoze se do ni nevesla.Spinka je totiz nalepena na sedadlo takze mista na nohy ma strasne malo.