Jak upravit autosedačku Britax Romer pro pohodlí dítěte?
Zdravím, mám levný kočárek trojkombinaci tedy i s vajíčkem, které jsem si k němu vzala, protože tam byl příplatek jenom 1000,- tak proč toho nevyužít. Ale protože jsem nechtěla mimco vozit v levném vajicku, koupila jsem autosedacku Britax Romer dualfix 2R. Měla jsem z ni ohromnou radost než jsem do ni malou (5 měsíců) posadila. Oproti vajicku je totiž hrozné “nasedato” a tedy sedí zhroucena a když usne hlavička ji padá vřed. Takže mám sedačku za 10 tisíc a malou vozim stejně ve vajicku za tisícovku. Nejdou ty isofixy nějak upravit (je mi jasný ze v servisu, ne u nás doma 😂) aby byla základna naklopenejsi a tedy i sedačka víc ležela?? Jestli to nejde, tak mě chlap sežere. Diky
A proto by se spravne mely autosedacky zkusit pred koupi v aute...
Jako nektere jsou vic do lehu no...
Britax tvrdi ze cim vic do sedu tim bezpecnejsi jenomze jak pises nektere auta maji sedacky tak moc ze dite pada dopredu no...
Jako asi bych zkusila jinou..prece jenom v tom dite jezdi do 2...3..let nekdo i dyl 🙂
@veronicka89 proto by se spravne mely autosedacky zkusit pred koupi v aute.…. To jsem zkusila, jenže jsem nezkusila do toho posadit malou- jsem blba, no. Takže se z toho snažím vybruslit…. Ono to možná bude zase jiný až bude umět sedět ale zatím ???
Pokud dítě samostatně nesedí minimálně 2 měsíce nemá v pokračovací sedačce co dělat. To že výrobce píše 0-18 a novorozenecká vložka je pro nesedící dítě stejně blbost. Nedocílíš správně polohy a ničíš mu záda pasivním sedem. Není pro něj vůbec bezpečná a bude mu velká. Jedině vajíčko!!!
Takže nejlepší bude koupit bazarové vejce do 13 kg. To ti vydrží minimálně další rok naprosto s přehledem. A tahle sedačka počká než do ní doroste.
@kkonikk kvalitní vajíčko, tohle je sedačka už pro sedící dite … a nám se v téhle sedačce malá ztrácela i v roce a půl a nesedela vůbec do auta - ve spaní by padala hlava …je to celkem věda vybrat správnou autosedačku…
@kkonikk jinak my mame recaro zero ( starsi model ) a jezdi v tom prave od tech 5 mesicub...od 6 mesicu sedi a pasuje ram super 🙂
Asi bych dala raději to vajíčko za tisíc ve které nepadá hlavička dopředu a miminko není nucené sedět a do koupené sedačky počkala než doroste. Záleží i na tom jak často a daleko jezdíte. Na delší, častější cesty bych pořídila lepší vajíčko. Může v něm jezdit celkem dlouho pokud je drobná. Také jsem měla vajíčko z trojkombinace tou dobou bez jakýchkoliv informací a později zjistila co a jak. Jezdili jsme jen k lékaři tři kilometry. Naštěstí bez nehod 🙏
@michaela666 přesně tohle jsem slyšet nechtěla, ale tusila jsem, ze se to dozvím, protože to tak holt asi bude. To mi taky mohli v obchodě říct, ze. Jsem si myslela ze 0-18 je od narození (dokonce to myslim bylo i v popisku) Ale i tak mi přijde děsně nasedato, i pro sedici dítě bych ji víc naklopila
@kkonikk Malá miminka patří jen a pouze do vajíček. Kvalitních vajíček. Ani jedno řešení není vůbec dobré. Pokračovací sedačka je nevhodná, protože do ní opravdu patří až sedící děti a druhá, levná může být nevhodná kvalitou a třeba už i starým materiálem. Je třeba si uvědomit, že všechny plasty - tedy i ty na autosedačkách stárnou a zpuchří. Ve dobrém vajíčku můžeš dcerku vozit ještě klidně 3/4 roku, tak by bylo fajn koupit vajíčko.
@kkonikk ano, holt to tak bohuzel je... Miminka patri do vajicek. A cca do roka se tam vejdou.
Pokud nejste s rozpoctem v minusu a na davkach, kupte kvalitni vajicko (maxi-cosi, cybex, joie, nuna, dinofix, be safe....)
Pokud zadnou tisicovku "navic" nemate, tak alespon to vajicko z kombinace...
@kkonikk Bohužel ve většině prodejen jde jen o zisk a protože to není jejich dítko, nezájem že je to špatně. 😡
@kkonikk sedačky s větším rozsahem hmotností přes více hmotnostních kategoríí, jsou z hlediska bezpečnosti na tom vždy hůř. Dítě do roka by mělo být ve vajíčku. Podle mne je rozhodně lepší levné vajíčko než super sedačka , ve které je dítě špatně napolohované (ty 0-18 bych dala až dětem kolem toho roku, co se do vajíčka fakt už nevejdou)
@kkonikk Tak tuhle prodej a kup pořádné vajíčko. Hodně doporučují Klippan Dinofix. Některé holky v něm vozí i 2 leté děti úplně u pohodě. Záleží jaké bude mít dcerka míry až bude sedět.
Osobně si myslím že Britax má hodně otevřenou hlavovou opěrku, takže jsem ji hned zavrhla, ale určitě by jí od tebe někdo rychle koupil. Pokračovací sedačku jsem vybírala podle toho jak v ní malá sedí. Ideálně zajet na prodejnu a zkusit jich víc. Škoda, že jsi nenanrazila na lepšího prodejce, ten by tě nenechal s touhle sedačkou vůbec odjet.
@kkonikk ono totiž některý sedící děti nemají těch devět kg… takže jsou sedačky nula a dal označeny … jaký mate auto? U techhle pokračovacich sedaček na izofix jsme dostali doporučený 3 sedacky a ideální byla vlastně jen jedna..máme škodovky
@kkonikk Jak se zde psalo vícekrát, základem je koupit autosedacku (vajíčko) skupiny 0. To co jste poridila je pokračovací autosedacka. I když je to mozna kombinovaná skupina 0/0+/I, nikdo fundovaný by ji pro miminko nedoporucil. Prave kvuli sklonu a hlavne bezpečnosti. Tak si ji schovejte na pozdeji a pořiďte poradne vejce (Maxi cosi, Nuna, Cybex, BeSafe, Klippan, Joie apod.). A za me je na zvazenou, zda do vejde za 1000 (pouze plast a molitan) jeste miminko vubec posadit. Bezpecnost 0. Hodne stesti při vyberu.
Nejde ta sedačka ještě vrátit? Tam bude problém ve sklonu sedáku. My měli dodávku a tam bylo spaní malé ok a ve Ford Focus ji padala hlavicka. Někdo to pak řešil i tak, že na vrakovišti koupil sedák a to polstrování seřízl. Jinak u vajíčka za litr spíš záleží na značce autosedačky a na tom jak s ní zacházel předchozí majitel.
@kkonikk je to obecně problém isofixových sedaček. V některých autech prostě protisměrná sedačka na isofix být nemůže. Také se nám stalo, museli jsme koupit jinou sedačku s instalací na pásy...
@alishka111 máme na isofix i přes sklon sedaček … ale byla jediná co umí správně srovnat sklon…
Koupila bych bud Dinofix nebo aspon jine vejce. Joie jsou cenove prijatelne a bezpecne. Obejdes se i bez zakladny, jestli jde o penize…

Isofix upravit podle mě nepůjde. Ale problém bych viděla ve sklonu sedaček v autě. Taky máme Britax Romer dualfix, používáme ho od roka již druhého dítěte a problém nemáme. Ještě mě napadá, jestli používáte novorozeneckou vložku?