Je autosedačka Britax Römer Dualfix M vhodná pro novorozence?
Máme autosedačku Britax Romer Dualfix M. Miminko se má narodit za měsíc a povezeme ho tak 3 hodiny v autě z porodnice. Mysleli jsme, že tahle autosedačka je od 0m, ale teď zjišťujeme, že je od 61cm. Popravdě není ani úplně naležato, novorozeně v něm bude muset jakoby sedět. Vůbec si to neumím představit, nemůže mu to ublížit??? Pojedeme 3 hodiny, bojím se aby mu nepadala hlavička, nebortilo se tělíčko atp..Myslíte, že máme koupit pro jistotu i klasické vajíčko??
@anonym_autor Sice je od 0kg, ale pořád je to pokracovci sedačka, do které může dítě, jakmile 2 měsíce stabilně sedí. Od narození do cca roku, klidně déle, tak jediné kvalitní vejce.
To označení 0-18kg například je pro děti, které už stabilně sedí, ale nemají např. 9kg. Jsou různé váhové limity sedaček a doporučuji také skupinu "Autosedačky - bezpečí pro děti", protože sama vím, jaký hokej jsem v tom na začátku měla.
Do vejce - žádná bunda nebo kombinéza a pro sítě je nejlepší protisměr, co nejdéle. Mám dceru 4 roky a když si přeberu, jak to mají i kamarádky, tak jako jediná vozím takhle staré dítě v protisměru. A stále jí tam plánují vozit...
Tahle sedačka od britax je obrovská i dětem, které už sedí. Do pokračovací sedačky, i když se na ní píše, že je od 0, smí dítě které min 2 měsíce stabilně sedí. Jinak se dítě usazuje do pasivního sedu. Ve vajíčku je mimino v poloze C, a stahují se ke sponě. V pokračovacích se děti usazují co nejvíce do zadu do pozice L, a i když se "napolohuje", tak je to jakoby ste si sedla na židli a tu nahnula dozadu. Je to pořád sed L a tudíž pasivní sed. Novorozenci potřebují kvalitní vejce a vložky, které je obejmou, aby se nikam v případě nehody nezhroutili. Doporučuji taky skupinu Autosedačky - bezpečí pro děti. A britax bych za mě nebrala ani vejce a ani pokračovací sedačku. Nemá kvalitní vložky. Jsou kvalitnější značky. Pokud ale nechcete vejce, pak jediná značka, která dělá sedačku s integrovaným vejce (tzv. Babyshell vložkou) je besafe stretch B nebo izi twist B.
Tuhle jsem měla pro syna jako pokračovací po vajíčku. Šel do ní nějak po roce. Tenkrát psali, že je od 4m. Ještě je varianta Dualfix od 40 cm. Ta tam má novorozeneckou vložku. Ale vajíčko to určitě nenahradí.
@anonym_autor smankote jedine vajicko! A kvalitni. Vzdyt musite protismer a ne sed s posmeru. To dite vam pri sebemensim narazu vylitne, nemluvne o tom, ze si bude nicit pater v pasivnim sedu. Mrknete na ty skupiny na fb jak holky psaly.

@anonym_autor Na novorozence a kojence je potřeba protisměrná autosedačka typu "vajíčko" - kvalitní vajíčka jsou zpravidla do 13 kg a obsahují různé vložky. Jaké přesně je vhodné do vašeho auta mohou poradit třeba na FB ve skupině - Autosedačky - bezpečí pro děti.