Která autosedačka 9-36 kg je nejbezpečnější?
Ahoj holky, už nějakou dobu googlím a stále nevím...
Hledám posměrnou sedačku pro 4-letou dceru, s pětibodovým poutáním. Nemůžu se dopídit nějakých testů, která je nejbezpečnější? Nemáte někdo přehled?
Díky!
@kozaci mě se nejvíc líbí joie bold do 25kg a teprvepak bych pořizovala posledni kategorii do 36kg, má petibodovy pás, a v autě se musí připoutat na isofix, topteather a autopasem. Takže se ani nehne.
Díky moc. Dceru bych nejraději nechala ještě v protisměru, ale kvůli mladším sourozencům jde do třetí řady v autě a tam si neumím představit protisměr a hledám nějaký posměr. A v kategorii 15-36kg se už nedělá pětibod, na normální pás mi přijde ještě brzy. Tak mám v hlavě kategorii těch 9-36, kde ty pětibody jsou. Hodně přemýšlím o Joie every stage fx, ale nenacházím nějaké pořádné testy (testy jako dtest neberu moc vážně co se týče bezpečnosti). Ale možná to přehodnotím a budu koukat na 9-25...
Dík všem, nakonec kupujeme besafe Izi flex fix i-size.

@kozaci Ja sleduju ADAC: https://www.adac.de/-/media/pdf/vek/verkehrserz...
Naposledy delali testy v roce 2020. Dulezity je parametr “Sicherheit” - bezpecnost, ty ostatni jsou jen doplnkove. Obavam se, ze u autosedacky takoveho vahoveho rozpeti nebude zadna z hlediska bezpecnosti velka hitparada, doporucuje se jet po mensich rozpetich, u 4 lete dcery to predpokladam bude ci brzy bude kategorie 100-150 cm (podle novych norem se nejede podle vahy, ale podle cm), a ta uz 5bodovy pas nema. Co jsem zkoumala, tak mi nejlepe vysly Britax Kidfix i-size a Besafe Izi flex fix i-size, Besafe se mi libi vic, lze ji polohovat, coz myslim ten Britax nejde.