icon

Pohodlné autosedačky pro dvouleté děti. Máte tip?

elli_mala
14. bře 2026

Dobrý večer,
mám na vás otázku. Jakou autosedačku používáte pro dvouleté dítě (cca 15 kg a výška 92–95 cm), aby se v ní cítilo opravdu pohodlně?

My máme Kinderkraft, ale přijde mi, že mu v ní není moc dobře a moc v ní sedět nechce. Zdá se mi, že je nějak divně tvarovaná nebo moc zahnutá – neumím to úplně popsat.

Máte někdo tip na autosedačku, ve které se dítěti sedí pohodlněji?

Děkuji.

bebe12
15. bře 2026

Dobrý den, autosedačku je potřeba vyzkoušet, nejlépe ve specializované prodejně, kde tomu rozumí. Obchody s obecně dětským zbožím to ale většinou nejsou. Navíc Kinderkraft bohužel nepatří mezi kvalitní autosedačky. Za nás můžu doporučit třeba Joie i-Pivot. Syn teď má 2,5 roku, jezdí v ní už skoro rok a půl a míry má podobné, jako uvádíte. Kupovali jsme ji v Matýskovi v Olomouci, pán nám poradil, nainstaloval do auta..., prostě servis 🙂

anonym_d4bde1
15. bře 2026

Kinderkraft bych nebrala, není to bezpečná sedačka. My máme Klippan Trinofix a u dědy nějakou Be Safe, obě zatím v protisměru (4 a půl let) a zdá se mi trochu pohodlnější ta Be Safe

elli_mala
autor
15. bře 2026
@bebe12

Dobrý den, autosedačku je potřeba vyzkoušet, nejlépe ve specializované prodejně, kde tomu rozumí. Obchody s obecně dětským zbožím to ale většinou nejsou. Navíc Kinderkraft bohužel nepatří mezi kvalitní autosedačky. Za nás můžu doporučit třeba Joie i-Pivot. Syn teď má 2,5 roku, jezdí v ní už skoro rok a půl a míry má podobné, jako uvádíte. Kupovali jsme ji v Matýskovi v Olomouci, pán nám poradil, nainstaloval do auta..., prostě servis 🙂

@bebe12 Vůbec ne tuším proč jsem šla na ten kinderkraft ) Ale vypadá opravdu blbě 😅 Děkuji moc za radu . Zkusíme možná skočit do obchodu a něco vybrat jiného )

elli_mala
autor
15. bře 2026
@anonym_d4bde1

Kinderkraft bych nebrala, není to bezpečná sedačka. My máme Klippan Trinofix a u dědy nějakou Be Safe, obě zatím v protisměru (4 a půl let) a zdá se mi trochu pohodlnější ta Be Safe

@anonym_d4bde1 Nevím jak ten kinderktaft ohledně bezpečnosti, ale že je blba sedačka tak to je fakt 😅 Děkuji moc za radu . Mrknu na ty vaší co jste mě napsala 🤗

hladkamouka
15. bře 2026
@elli_mala

@anonym_d4bde1 Nevím jak ten kinderktaft ohledně bezpečnosti, ale že je blba sedačka tak to je fakt 😅 Děkuji moc za radu . Mrknu na ty vaší co jste mě napsala 🤗

@elli_mala mrkněte 🙂 obě jsou to severské značky (Norsko a Finsko), kde jsou machři na bezpečnost sedaček. Klippan máme nový, ale tu druhou jsme koupili použitou za zlomek ceny (ale zdála se mi jako nová)

zezule007
15. bře 2026

@elli_mala kinderkraft jsou sedacky na nic.mame joie i pivot,dite jezdi v protismeru.sedacka je do 18 kg a 105 cm

elli_mala
autor
15. bře 2026
@hladkamouka

@elli_mala mrkněte 🙂 obě jsou to severské značky (Norsko a Finsko), kde jsou machři na bezpečnost sedaček. Klippan máme nový, ale tu druhou jsme koupili použitou za zlomek ceny (ale zdála se mi jako nová)

@hladkamouka Děkuji 🙏

lti
17. bře 2026

Ono ani Joie neni top znacka autosedacek, kvuli cene ma mene kvalitni materialy.

hennrietta
17. bře 2026

Dcera má 4,5 roku, 104cm, 15kg a před měsícem jsme jí pořídili sedačku Avionaut Stardust. Jezdí v protisměru, který je do 21kg. Pak se otočí do posměru, kde už je pás a nemá váhový limit, takže je i koncová.
Doporučuji skupinu na fb: Autosedačky - bezpečí pro děti