icon

Zkušenosti s autosedačkou Cybex Pallas-Fix? Diskutujte zde

verca46
19. čer 2022

Dobrý den prosím názory na tuto autosedačku,pokud někdo má.Moc děkuji 😊

Zkušenosti s autosedačkou Cybex Pallas-Fix? Diskutujte zde
kamce
19. čer 2022

Za me super 🙂

glk
19. čer 2022

@verca46 pultíkove autosedačky jsou úplně to nejhorší co může být a ještě jsou posměrné. Doporučím skupinu na fb autosedačky-bezpečí pro děti. Tam vám zkušení prodejci poradí správně.

swan42
19. čer 2022

@verca46 muj nazor je, ze pultikovou sedacku v zadnem pripade a uplne nejlip nejmene do 4 let ani posmernou.
Neni to bezpecne.

journals
19. čer 2022

Posměrná - ne
Pultíková - ne

michaela666
19. čer 2022

Myslím, že už ti na tuto otázku odpověděli ve skupině na fb, kde jsou páni moderátoři opravdu profíci.
Nicméně ještě jednou pultík je to nejhorší co může v případě nehody být. Chápu, můj chlap jí chtěl kupovat taky a musela jsem se s ním dokonce trochu pohádat, že do takového shitu dítě nikdy nedám. Fyzika je neúprosná. Navíc po vajíčku určitě nebrat autosedačku 9-36kg, bude moc velká =nebezpečná.

syslounek
19. čer 2022

Nejsem až takový cvok do bezpečnosti, ale pultíkovou jsem zavrhla hned jak jsem ji vyděla. Dcera šla z vajíčka do 9-36, od zopy, a zas tak velká ji nebyla. Ale dýl jak do 6 let v ní asi nevydrží, už z ní vyrůstá.

sirinfirst
19. čer 2022

Protisměr až do puberty nepotřebuji, ale pultík ne a sloučené kategorie taky ne.

zelenaesmolda
19. čer 2022

V zadnem pripade,tahle sedacka je nebezpecna.

hellblau13
19. čer 2022

Můžu se, prosím, zeptat, čím je pultík tak nebezpečný? My ji totiž máme 🙈. Dceři budou 4 roky, je tedy lepší poutat už pásem? Děkuji.

glk
19. čer 2022

@hellblau13 v kostce..Při čelním nárazu jde veškerá energie, kterou je dítě vymrštěno dopředu do toho pultíku. Tedy dítě dostane ohromnou ránu do břicha, kdy může dojít i k vnitřním zraněním. Dítě drží jen pultík. Při převrácení auta může dítě ze sedačky vypadnout. Takže ano poutat pásem bude bezpečnější.

michaela666
19. čer 2022

@hellblau13 Při nehodě dostane dítě velkou ránu o pultík do břicha , to může poškodit orgány. Jedna paní mi to krásně laicky poslala - nechte se praštit pěstí do břicha a pak si představte, že to stejné x rychlost auta dostane malé dítě pultíkem. O převrácení auta přes střechu se bavit nemusíme ne? Tím uchyceným pultem vypadne ze sedačky.

kamino
19. čer 2022

Máme už 10 let už bude končit, prcek brousí pomalu hlavu o strop, ale za nás spokojenost maximální. U babičky v autě byla sedačka pásová, nejen, že se prcek celkem brzy naučil rozepínat, ale byly mu pásy nepohodlné, špatně se mu v sedačce spalo, pultík na to byl ideální, to samé na hraní. Ano, teď jsou v módě protisměrné sedačky, asi jsou bezpečnější, o tom žádná, ale já bych znovu volila tuto.

veroniquecz
20. čer 2022

Mrkni sem:
https://protismeru.cz/autosedacky-proti-smeru-j...

Jinak vajíčko co nejdéle, ale musí být kvalitní. Divala jsem se, ze malej nemá ani rok, takže kdybys z nějakého důvodu nechtěla vajíčko, tak pokračovací v kategorii 0-18, 0-25, rozhodne ne 9-36.

veroniquecz
20. čer 2022

@kamino není to o módě, je to o bezpečí 🙄 A na rozepinani pasu existuje pojistka, když si teda dítě nedá říct….

swan42
20. čer 2022

@kamino a bourali jste za tu dobu? Asi ne, jinak bys tohle nenapsala...
Ono je vsechno super, nez se neco stane...
Navic 10 let? Tak dlouhou zivotnost nema zadna autosedacka 😞

journals
20. čer 2022

@swan42 ma, ale je jich hodne malo. A tahle k nim urcite nepatri

swan42
20. čer 2022

@journals no, jen klippan, protoze jako jedina na trhu ma ocelovou konstrukci, ostatní jsou plast, ale nechtela jsem to sem tahat. Vsechny ostatni autosedacky 6 let.

journals
20. čer 2022

@swan42 jj

verca46
autor
20. čer 2022

@verca46 děkuji všem za názory

kamino
20. čer 2022

@swan42 Nebourali, ale beru to spíše statisticky - rozhodně více nebezpečná je trampolína, lyže, nebo kolo - viz roční statistiky úrazů. Před 10lety tyto sedačky byly jedničky na trhu, měly ocenění bezpečnosti a vzhledem k tomu, že prckovi zbývá posledních pár cm do výškového limitu, kdy sedačku už mít nebude, tak to fakt neřeším.

slunea
20. čer 2022

@verca46 pro miminko je nejvhodnější určitě ještě vajíčko. Proč chcete sedačku měnit, z vajíčka vyrůstá?

swan42
20. čer 2022

@kamino oceneni bezpecnosti- to myslite v zaplacenym dtestu? 😂 lol...
No je fakt, ze v pultikovy autosedacce se dite moc nezrani, ale rovnou umre nebo bude mit dozivotni nasledky...🤦
A pak budou rodice brečet na "darujme", ze potrebujiu penize na specialni peci...🤷

michaela666
20. čer 2022

@swan42 Jj chudák chlapeček, ani nevím jak to sním dopadlo. ☹️

kamino
20. čer 2022

@michaela666 Je to smutné, ale jsou to jednotky případů - budu se opakovat, ale víc vážných úrazů je z trampolín a lyží, hodně populární parkur je taky slušný kostilam.... A k tomu Brečet na darujeme - trochu nefér, ne? Na Doniu je mraky sbírek, proč ne? "Brečí" tam třeba motorkáři , i maminky dětí po úrazech třeba i na zminovaných trampolínách... kdo nechce, ať nepřispívá a žádná sedačka není 100%..

michaela666
20. čer 2022

@kamino Máš pravdu, žádná není 100%. Ale proč tomu jít zbytečně naproti?
Chápu, že před 10 lety asi nebylo tolik informací a sedačku jsi kupovala s nejlepším vědomím a svědomím. Bohužel dneska už se ví, že je to špatně.
Než to u nás bylo aktuální, moc mě to nezajímalo. Manžel měl vychválenou pultíkovku až do nebes, málem nám doma skončila. Pak jsme sama strávila asi měsíc hledáním a vybíráním autosedačky a na všech seriózních stránkách na mě "řvalo" pultík NE.
Někdo tomu ten čas věnovat nechce/nemůže a zeptá se. Autorka dostala odpovědí spoustu, takže informace má. Jak se rozhodne je její volba.

kamino
20. čer 2022

@michaela666 Ono se říká i těm trampolínám NE a všichni je mají na zahradě.. ono je to těžké.. A na rovinu, dobrý marketing udělá zázrak.

jolana24
20. čer 2022

Pro dítě po vajíčku je tohle nesmysl. Loni na podzim měli rodiče nehodu a 10měsíční chlapeček jel v týhle sedačce. Dopadl z nich nejhůř. Mimino po vajíčku nemá v posměrný sedačce co dělat