Zkušenosti s autosedačkou Cybex Pallas-Fix? Diskutujte zde
Dobrý den prosím názory na tuto autosedačku,pokud někdo má.Moc děkuji 😊

Posměrná - ne
Pultíková - ne
Myslím, že už ti na tuto otázku odpověděli ve skupině na fb, kde jsou páni moderátoři opravdu profíci.
Nicméně ještě jednou pultík je to nejhorší co může v případě nehody být. Chápu, můj chlap jí chtěl kupovat taky a musela jsem se s ním dokonce trochu pohádat, že do takového shitu dítě nikdy nedám. Fyzika je neúprosná. Navíc po vajíčku určitě nebrat autosedačku 9-36kg, bude moc velká =nebezpečná.
Nejsem až takový cvok do bezpečnosti, ale pultíkovou jsem zavrhla hned jak jsem ji vyděla. Dcera šla z vajíčka do 9-36, od zopy, a zas tak velká ji nebyla. Ale dýl jak do 6 let v ní asi nevydrží, už z ní vyrůstá.
Protisměr až do puberty nepotřebuji, ale pultík ne a sloučené kategorie taky ne.
V zadnem pripade,tahle sedacka je nebezpecna.
Můžu se, prosím, zeptat, čím je pultík tak nebezpečný? My ji totiž máme 🙈. Dceři budou 4 roky, je tedy lepší poutat už pásem? Děkuji.
@hellblau13 v kostce..Při čelním nárazu jde veškerá energie, kterou je dítě vymrštěno dopředu do toho pultíku. Tedy dítě dostane ohromnou ránu do břicha, kdy může dojít i k vnitřním zraněním. Dítě drží jen pultík. Při převrácení auta může dítě ze sedačky vypadnout. Takže ano poutat pásem bude bezpečnější.
@hellblau13 Při nehodě dostane dítě velkou ránu o pultík do břicha , to může poškodit orgány. Jedna paní mi to krásně laicky poslala - nechte se praštit pěstí do břicha a pak si představte, že to stejné x rychlost auta dostane malé dítě pultíkem. O převrácení auta přes střechu se bavit nemusíme ne? Tím uchyceným pultem vypadne ze sedačky.
Máme už 10 let už bude končit, prcek brousí pomalu hlavu o strop, ale za nás spokojenost maximální. U babičky v autě byla sedačka pásová, nejen, že se prcek celkem brzy naučil rozepínat, ale byly mu pásy nepohodlné, špatně se mu v sedačce spalo, pultík na to byl ideální, to samé na hraní. Ano, teď jsou v módě protisměrné sedačky, asi jsou bezpečnější, o tom žádná, ale já bych znovu volila tuto.
Mrkni sem:
https://protismeru.cz/autosedacky-proti-smeru-j...
Jinak vajíčko co nejdéle, ale musí být kvalitní. Divala jsem se, ze malej nemá ani rok, takže kdybys z nějakého důvodu nechtěla vajíčko, tak pokračovací v kategorii 0-18, 0-25, rozhodne ne 9-36.
@kamino není to o módě, je to o bezpečí 🙄 A na rozepinani pasu existuje pojistka, když si teda dítě nedá říct….
@swan42 Nebourali, ale beru to spíše statisticky - rozhodně více nebezpečná je trampolína, lyže, nebo kolo - viz roční statistiky úrazů. Před 10lety tyto sedačky byly jedničky na trhu, měly ocenění bezpečnosti a vzhledem k tomu, že prckovi zbývá posledních pár cm do výškového limitu, kdy sedačku už mít nebude, tak to fakt neřeším.
@swan42 Jj chudák chlapeček, ani nevím jak to sním dopadlo. ☹️
@michaela666 Je to smutné, ale jsou to jednotky případů - budu se opakovat, ale víc vážných úrazů je z trampolín a lyží, hodně populární parkur je taky slušný kostilam.... A k tomu Brečet na darujeme - trochu nefér, ne? Na Doniu je mraky sbírek, proč ne? "Brečí" tam třeba motorkáři , i maminky dětí po úrazech třeba i na zminovaných trampolínách... kdo nechce, ať nepřispívá a žádná sedačka není 100%..
@kamino Máš pravdu, žádná není 100%. Ale proč tomu jít zbytečně naproti?
Chápu, že před 10 lety asi nebylo tolik informací a sedačku jsi kupovala s nejlepším vědomím a svědomím. Bohužel dneska už se ví, že je to špatně.
Než to u nás bylo aktuální, moc mě to nezajímalo. Manžel měl vychválenou pultíkovku až do nebes, málem nám doma skončila. Pak jsme sama strávila asi měsíc hledáním a vybíráním autosedačky a na všech seriózních stránkách na mě "řvalo" pultík NE.
Někdo tomu ten čas věnovat nechce/nemůže a zeptá se. Autorka dostala odpovědí spoustu, takže informace má. Jak se rozhodne je její volba.
@michaela666 Ono se říká i těm trampolínám NE a všichni je mají na zahradě.. ono je to těžké.. A na rovinu, dobrý marketing udělá zázrak.
Pro dítě po vajíčku je tohle nesmysl. Loni na podzim měli rodiče nehodu a 10měsíční chlapeček jel v týhle sedačce. Dopadl z nich nejhůř. Mimino po vajíčku nemá v posměrný sedačce co dělat

Za me super 🙂