icon

Přibírání na váze po druhém porodu. Jak to zvládnout?

jaroslava350
16. črc 2025

Ahoj chci se zeptat jak ste to měli po druhém porodu já mám po druhém už 3 měsíce a hrozně nabírání na váze ani nevím jak

cilkat
16. črc 2025

Vlastěn stejně, jako po prvním - na začátku šestinedělí pár kg spadlo a zbytek se držet jak klíště. Půl roku po porodu, když jsem přestala výhradně kojit, jsem se trochu pokusila zhubnout, něco trochu dolů šlo, ale nic moc... a pak přišly Covid karantény a já se spolehlivě vyžrala zase na porodní váhu. Skončilo to na diabetologii, neb jsem usoudila, že se to tělo chová jak při těhotenský cukrovce a že je něco špatně (taky bylo) ... S pomocí jejich rad jsme poměrně snadno shodila nějakých 5-7 kg a cukr se zase srovnal. .. klidně bych mohla shodit dalších 20, ale tem se nějak nechce. Nicméně metabolický ukazatele dobrý, at mě moc netrápěj.
Takže za mě: pokud se můžeš nechat poslat k doktorovi, ketrý s tebou zkonzultuje stravovací návyky, udělaj to. Ale fakt k doktorovi. Ne k výživovámu poradci placenému nějakou z firem na zázračný životní styl. ... ono taky třeba pokud kojíš, je potřeba s tím tělem zacházet jinak a tak a rady odborníka jsou fajn.