Svatba v zahraničí. Máte zkušenost?

nikcanikola
15. kvě 2023

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se svatbou v zahraničí. Samozřejmě aby byl sňatek platný i u nás v ČR. Líbilo by se nám Řecko. Jen já, chlap a syn. Čistě jen obřad.
Měli jste svatbu přes agenturu nebo jste si někdo zařizovali vše sami?
Děkuji 🙂

badyr
16. kvě 2023

@nikcanikola brali jsme se v roce 2016 na Zskynthosu, neměnila bych. Vše zařídila svatební agentura, sama bych do toho nešla.

teenyel
16. kvě 2023

My meli na Bali loni v listopadu a taky bych nemenila. Bylo to nadherne a i velky kulturni zazitek.
Jde to udelat bud symbolicky a dopodepsat na urade (to jsme meli my, protoze financni a administrativni narocnost u pravne platne byla naprosto priserna. Financni rozdil v radu vyssich desitek az 100 tis, silene papirovani, povoleni, dlouhe cekani na superlegalizaci v CR atd. Den po navratu jsme meli domluvenou matriku, zabehli tam a za 7 min bylo za 1000,- vyrizeno a hned druhy den jsme meli i cesky oddaci list). Na miste nas svatba se vsim vsudy vcetne jedne noci se snidani a 2 dni vyletu s ridicem vysla na 600€ (krom obleceni, to jsme nechteli pujcit balijske, ale privezli jsme si normalne nase). Jinak obrad jsme tam meli na zaklade jejich tradic, kdy oni prizvali celou sirokou balijskou rodinu, ktera se tam s jejich svatym muzem modlila, protoze veri, ze cim vice lidi se modli za stesti novomanzelu, tim silnejsi prani je. Dodnes nosime naramky, ktere jsme si v ramci obradu vazali a treba manzel ho bere vazneji, nez prstynek. Kdyz se mu roztrhl, protoze ho casto namaci a dela rukama, takze je pod velkym naporem, tak hned prisel a ze musime sehnat bavlnky a ze ho chce zpet. Na prstynek spis nadava, ze mu prekazi 😁 ale hlavni byl ten klid! Strasne moc jsme si uzili, ze to bylo jen o nas a mohli jsme si to uzit. Zadny stres, zadne pripravy, nic. Jen nas dovezli na misto, vse zaridili a my se jen na miste v klidu pripravili. Manzel jeste 20 min pred obradem brouzdal v plavkach v mori, pak se jen prevlekl a slo se na to 😁 byli jsme ve 2 a nakonec s nami letela jeste moje dobra kamaradka, ktera nam nafotila par fotek a jezdila s nami po vyletech. Celkem jsme na Bali stravili asi 11 dni, cestou tam jeden den v Amsterdamu a cestou zpet noc a den v Singapuru.

badyr
16. kvě 2023

@teenyel přesně tak, žádný stres, úplná pohoda, člověk ani neměl čas na nervozitu. Já to každému doporučuji 😊

krisstina93
16. kvě 2023

My sme se chtěli brát v zahraničí (manžel tam má rodinu), ale bylo to desne papirovani a úplně se mi za to nechtělo dávat desítky tisíc :D tak sme udělali jenom obřad tady na radnici, úplně obyc jen kvůli papíru a pak v zahraničí sme měli oslavu a takový jenom fake obřad, kde byl oddavajici známý a bylo to takové osobnejsi, proste hezky obřad, žádné nalajnovane řeči jak od ženský na úřadě, jen to nebylo jakoze oficiálně, ale příbuzným a kamarádům to bylo jedno (jestli to vůbec poznali nebo jim to došlo :D )

piggy123
16. kvě 2023

My jsme měli úžasnou svatbu v Americe v Las Vegas 🤩 malá, rychlá, romantická a přesně dle našeho gusta. A pak několik týdnů super cestování po Americe jako bonus ✌️ nejlepší zážitky a dovolená, které jsem kdy měla ❤️

laloogrey
16. kvě 2023

@nikcanikola My měli svatbu v červnu 2018 na Korfu a všechno proběhlo naprosto bez problémů. V případě zájmu a dalších dotazů mi pisni zprávu, ráda se vším poradím 🙂 Mohu i doporučit agenturu, přes kterou jsme vše řešili, včetně dokladů a potřebných překladů, které bohužel většina agentur nemá v ceně a tyto překlady většinou o hodně navýší celkovou cenu o tisíce.

sasui1
16. kvě 2023

Taky svatba pres agenturu v recku, dodnes nelituji

fyii
16. kvě 2023

ja mels sbatbu pres agenturu na Seychelach, zaridili uplne vsechno i apostilu, ktera se davala na yrad v Brne. Popravde, bylo to daleko jednodusi nez vse zaridit tady a kazdopadne krasny zazitek. Byli jsme tam 3 tydny a kazdy tyden na jinem ostrove. Pak jsme doma udelali grilovacku a bylo to taky fajn...

rendulik82
18. kvě 2023

@nikcanikola my se brali na Mauriciu.🙂 Bylo to přes agenturu. Nelituji, bylo to pohodové, žádný stres, po obřadu jsme šli hrát volejbal.😄