icon

Otřesy v kočárku - nemůže to způsobit miminku poškození mozku?

mbelzova
5. čer 2018

Dobry den, rada bych se zeptala, do jake miry jsou miminka citliva na otresy v kocarku a zda to dokonce nemuze zpusobit nejake skryte poskozeni v mozku. My osobne mame 6m chlapecka a mame kocarek, uz sportovni verzi, ktery zamerne do mesta neni vyubec odpruzeny a ma kola z nejake tvrdsi gumy. Jezdime jen ve meste, ale I treba na zamkovce ci pri prejezdech na chodniku to s nim dost drnca, coz muvse asi libi, ale me moc ne. Zase si rikam, ze ty kocarky musi byt odzkousene" vyrobci a takto by bylo xx postizenych deti.

mary.jane
5. čer 2018

Me se z tady toho duvodu ty moderni "hrkaci" kocary vzbec nelibi. Pripadaji mi jako nakupni kosiky, ve kterych hrka basa piv 😂. Z toho duvodu jsem si koupila kocar s nafukovacimi koly a pruzinami na odpruzeni. Ale asi vyslovene skodlive to nebude, ale ten komfort je asi nekde jinde no...

zettta
5. čer 2018

Když jsem měla syna, koupila jsem si tehdy nádherný a i poměrně drahý kočárek, avšak v obchodě jsem si jeho pravé jízdní vlastnosti nemohla vyzkoušet, zdál se mi dobrý. Ale když jsem s ním pak vyjela, hrozně se houpala korbička, při každém nerovném povrchu, což bylo snad pořád, hrozně drncal, zdál se mi neodpružený. Jednou kolem mně projížděla maminka s opravdu houpacícím kočárem a já si koupila skoro stejný a byla jsem s ním max. spokojená. Nádherně houpal, super se ovládal a syn si v něm podle mého lebedil. Měla jem tenkrát stejné obavy, jako máte teď vy, i když mi kamarádky říkaly, že určitě jsou ty kočárky vyzkoušené, tak jsem se rozhodla podle svého 🙂

barchen
5. čer 2018

@mbelzova Četla jsem nedávno k tomu článek, že to spíš vadí krční páteři a celkově zádičkám. Mám hluboký houpací - super a sportovní skládací - vůbec ne na naše silnice a malá v něm drncá a nelíbí se mi to. Koupím si pro druhé normální sporťák, odpružený s nafukovacími koly. I když jsou všechny velké a těžké ale koupím použitý.

konidana
5. čer 2018

Tak já obě děti odvozila ve 30let staré libertě, ležely na molitanu (max.2cm tlustém) na překližce, odpružení kočáru pouze na řemínky a kola tvrdá gumová. Jezdila jsem s nima hodně a všude (kočičí hlavy, pole, les, louka, šutry) Miminka občas docela ve spaní nadskakovala, ale myslím, že to na nich nenechalo žádné následky🙂 Dětem je 10,5r a 8,5r. A jezdily na kšírách v hlubokým kočáru nejméně do 1 roku. Nejdříve na zádech, pak na břiše, pak v kleče, polostoje a nakonec v sedě:D

dadamatysek
5. čer 2018

@mary.jane Souhlasím. Taky se mi ty moderní kočárky zdají pro děti velmi nepohodlné. Tak jsme koupili klasický houpací kočárek s nafukovacími koly. Do něj matraci z pamět.pěny a péřovou zavinovačku. Maličká v něm krásně spinkala. 🙂 A i ted novej sporťák jsme koupili s odpružením a nafukovacími koly pro její pohodlí při výletech do přírody i procházkách po městě.

ireniq
5. čer 2018

Taky jsem sla radsi do klasika staromodniho houpaciho hlubokeho kocarku s pruzinami a az pozdeji jsme koupili samostatny sportak. Bonus k mekkemu houpani byla extra prostorna korbicka, ktera se u trojkombinaci jen tak nevidi (byl to starsi typ inglesiny)

aklin
5. čer 2018

Taky pro me byla prioritou pohodli dcery. Koupila jsem klasiku odpruzenou, s velkou korbickou, dcera si v nem lebedila do 8 m. Oproti tem modernim v nem mela daleko vetsi pohodli a paradni bylo, ze se do neho vesel fusak 30 let stary i s dcerou.

smudlinka24
5. čer 2018

Otřesy můžete do jiste míry zmírnit perovou perinkou, jinak opravdu doporucuji odpruzeny kocar. Krom škodlivého vlivu na páteř muže v extrémním případě dojít i k poškození mozku-syndrom treseneho dítěte.

bayt
5. čer 2018

@mbelzova Prosimte, jake poskozeni mas na mysli? Neblbni. Podivej, jak se tresou pri praci a chuzi v satku u mamy treba v Asii ci Africe. A urcite tam nejsou same retardovane deti ;)

lucka00024
5. čer 2018

@smudlinka24 promiň ale co s tím dítětem chceš v kočáře proboha dělat aby mělo syndrom treseneho dítěte?Házet s ním že strany na stranu?
Jinak souhlasím s
@bayt

absintka19
5. čer 2018

@lucka00024 videla jsem maminky jak i s odpruzenym kocarkem porad houpali, ditko uplne nadskakovalo...nechapu houpani tymto stylem...des a hruza.

lucka00024
5. čer 2018

@absintka19 co na to říct,snad jen že to nikoho normálního nenapadne

smudlinka24
5. čer 2018

@lucka00024 Napr.prejizdeni přes prahy, aby mimi lépe usnulo. Není to přece můj výmysl, ženy😉

lucka00024
5. čer 2018

@smudlinka24 tak ale to snad nedělá nikdo normální (jinak jsem ten komentář předtím nemyslela zle) a v tom případě není problém v kočáře ale v té matce.....

smudlinka24
5. čer 2018

Také jsem psala v extrémním případě. Nedávno jsem tuhle metodu uspavani viděla v seriálu v TV, úplně mi spadla čelist.

bassetlady
5. čer 2018

@smudlinka24 zase bych tak nedramatizovala

smudlinka24
5. čer 2018

Je videt, ze přece jenom se par takových rodičů najde😅, i když spis 😞

bassetlady
5. čer 2018

@smudlinka24 jestli to bylo na mě, tak můžete být v klidu, protože prahy nemáme. A i kdyby vzhledem k tomu, že práh má výšku cca 1,5 cm nevidím velký rozdíl mezi přejetím prahu a cestou po výmolech a kořenech v lese. A představte si tu hrůzu, že někteří rodiče ze zoufalství uspávají dítě jízdou v autě přes koleje. Hrůza hrůz na tom světě.

lolam10
5. čer 2018

Podle me lepsi par otresu pres koreny v lese nez jezdit jen po asfaltu ve meste...az se bude vase dite ucit chodit a bude padat to jsou teprve "problemy" ale myslim ze jsme to prezili my a preziji i nase deti. a hlavne bych se nestresovala.to je pro dite vetsi zatez nez par otresu si myslim☺

smudlinka24
5. čer 2018

@bassetlady Zas to tak nedramatizujte😅. Ale srovnávat s jízdou v autě, no nevím, nejsem odborník, ale tam snad tlumiče jsou😜

smudlinka24
5. čer 2018

Jo a pády a otřesy v pozdějším věku jsou úplně o něčem jiném než na malém mimi.

thalia
5. čer 2018

@smudlinka24
@lucka00024 uspávání přejížděním přes prahy je stará metoda. Naši nás tak uspávali, mamka mojí kamarádky taky tak uspávala. Tehdy v Libertě. I já v ní vozila malýho u našich, je to super kára houpací, do lesa jak dělaná. A myslím, že mamka tím přejížděním přes prah naše kluky občas uspala taky 🙂.

lucka00024
5. čer 2018

@thalia jasně,jde mi spíš o to kdo se (podle mě přehnaně podle mě-nic proti) boji o dítě,tak si koupí kočár jaký mi/jí vyhovuje a jezdí s ním kde se jezdit ma,zbytečně s ním netřese atd,což pokud to někdo dělá tak může mít kočár za XXX tisíc a stejně to nepomůže

lucka00024
5. čer 2018

Mu/ji

gabrolo
5. čer 2018

@thalia Taky mě tak mamka uspávala a myslím, že po probděných nocích ani já nepohrdnu 😀.

bayt
6. čer 2018

@smudlinka24 no a co? přejíždění přes prahy ještě nikoho nezabilo

syndrom třeseného dítěte vzniká, když mu NÁSILÍM klinklá hlavička dopředu a dozadu, takže s ním musíte opravdu třást

35_a_budu_mamka
6. čer 2018

Ja mam kocar neodpruzeny, v korbicce byla matrace, zavinovacka. Jezdila jsem po kocicich hlavach, lesnich cestach i nerovnych cestach a ted je to rok, co je mala ve sportaku a zatim to vypada, ze zadnou ujmu z korbicky neutrpela😎

absintka19
6. čer 2018

@lolam10 no tak ti nevim ale od doby co mala chodí se rozhodne nebojim a nevim co za provlemy by meli prijit...rozhodne vetsi starost jsem mela o miminko, spravna manipulace atd...

bbn
6. čer 2018

Hmmmm, a ze by za všechny ty “adhd” poruchy a podobné mohly otřesy v kočáře? Doporučuji na to udělat studii, nejlépe dvojitě zaslepenou. Určitě se to prokáže! 😀😀😀

eldrag
6. čer 2018

byla doba, kdy jsem s kocarem jezdila pres vysoky prah abych syna uspala :D nema problemy zatim, hlava zda se byt v poradku ikdyz zachvaty puberty a tvrdohlavosti jsou temer kazdodenni.