Jak vybrat virtuální realitu pro jedenáctiletého syna na Vánoce?
Dobrý den, syn (11 let) by si přál k Vánocům dostat virtuální realitu. Jsem v oboru elektro naprostý antitalent. Nerozumím bohužel, co k tomu je potřeba. Lze to celé koupit jako set? Dočetla jsem se, že je nutné mít i optimální počítač nebo playstation. Opravdu nevím, co je k tomu potřeba a není nikdo, kdo by mi pomohl s výběrem 😔 Třeba mi tu někdo ochotně poradí, chci udělat synovi radost na Vánoce. Moc děkuji za Vaše tipy, postřehy, názory i recenze. Pokud mi někdo vysvětlí, jak celá věc funguje, budu nesmírně ráda. Na google je toho tolik, že se v tom člověk nevyzná 🤔 Ještě jednou děkuji za ochotu předem. Píšu raději jako anonym, obávám se hloupých a chytrých komentářů o tom, jak je to nevhodné atp. Děkuji, hezký vánoční čas všem.
@anonym_autor Já mám zkušenost jen s PlayStation VR – tam je potřeba mít PlayStation a k tomu samotné brýle, což už je docela drahé.Ale existují i VR brýle, které žádnou konzoli ani počítač nepotřebují a fungují jen přes Wi-Fi, s těmi ale osobní zkušenost nemám.
Obecně bych byla u VR u dětí opatrná. Při delším používání z toho může bolet hlava nebo oči, někomu se dělá nevolno, motá se mu hlava a může se přetěžovat krk. Na každodenní hraní to fakt není, spíš tak dvakrát týdně a vždycky kratší dobu.

Daji se koupit brýle jako set a nani k tomu potreba ani počítač, stačí wi-fi. Ale značku musim zjistit od dítěte.