icon

2týdenní syn po umělém mlíčku ublinkává, poradíte?

kamilavai123
15. říj 2016

Prosím moc o radu. Malému jsou dva týdny a už od narození na plné na UM prvně měl nasazený nutrilon,ale ten mu nedělal dobře byl nevrlej a pořád se kroutil tak jsem přešla na babydream a je na tom už týden,ale pořád mi ublinkava a nejde váhou nahoru :( poradíte mi prosím je to moje první miminko.dekuji

veverka78
16. říj 2016

@kamilavai123 A moc ublinkává? Jen tak koutkem nebo obloukem? Určitě bych to řekla pediatrovi, ten poradí. Hlavně krmit, aby byl hlavou výš a nechat pořádně odkrknout. A i při ležení hlavu vyvýšenou. Mě malý ublinkává taky, ale přibývá. Jde o to, kolik toho z něj jde. A zkusit nějaký mlíčko sesitive? Nebo AR? Hlavně ten pediatr by měl pomoci.

kamilavai123
autor
16. říj 2016

Někdy to je malinko někdy trošku víc. Krmim tak,aby tu hlavičku měl vyvysenou a nechávám odpočívat,ale i tak ublinkne :(
Dr mi řekla ať zvýšíme dávku a dám mu to co s papa i když to sní všechno. I to zahustovadlo nutrilon mi zakázala tak já už nevím :(

kamilavai123
autor
16. říj 2016

A jak se pozná to blinkani obloukem prosím

veverka78
16. říj 2016

@kamilavai123 no je to fakt obloukem, žádný jenom koutkem pusinky. Přímo to z něj vyletí? Akorát nevím, proč Vám zakázala to zahušťovadlo. Když mu dáte víc, tak blinká taky ne? Nevidím smysl v tom dávat mu víc. Většinou ta mrňata pak i víc blinkají. Kolik mu dáváte ml? A po kolika hodinách?

kamilavai123
autor
16. říj 2016

Dávám mu 90ml a tři odměrky tak jak je na obalu po třech hodinách nebo tak jak se probudí,ale většinou to vychází na ty tři hodiny. No teče mu to po pusine a jak píšu někdy víc a někdy min :( třeba teď mi vypil jenom 50ml a vůbec neublinkl,ale zvedal se mu žaludek a měla jsem ho ve vajíčku aby si odpocinul.

kamilavai123
autor
16. říj 2016

A ten příkrm má teprve týden tak jestli si třeba ještě zvyká nebo fakt nevím:( a zakázala proto že je prej ještě malickej

veverka78
16. říj 2016

@kamilavai123 A pořád nepřibývá? To by neměl být reflux, jestliže mu to teče. Spíš bych zkusila nějaký mlíko sensitive-pro citlivé bříško. Je toho spoustu na trhu. A čurá a kaká Vám kolikrát? Má dost počuraných plen? Mě ten můj papá ve 2měsících 100ml po 2hod, takže celkem chápu, že mu to občas ublinkne. Ale vy máte správný interval-3hodiny. A možná zkusit nějaká homeopatika, ale v těch já se nevyznám.

kamilavai123
autor
16. říj 2016

Právě že jde váhou dolů sice po troskách,ale jde :( má 3350kg. Ano teče mu to po bradicce žádná šavle. Kaka mi tak dvakrát za den a čůra přibližně 5x za den. Moc děkuji

citun
16. říj 2016

@kamilavai123 Naše děti byly blinkací všechny. Prostřední syn měl reflux a musela jsem mléko zahušťovat rýžovou kaší. taky musel být pořád ve vyvýšené poloze, takže dost často v autosedačce.

kamilavai123
autor
16. říj 2016

A nechávala jste ho tam i spinkat přes den nebo pak přenesla do postele ??
Ten můj malickej tam je půl hodinky pak ho dám do postele trošku si ublinkne a pak spinká do dalšího jídla. Myslíte že mám zvýšit matrací nad hlavičkou?

veverka78
16. říj 2016

@kamilavai123 Mě když malý usne v autosedačce, tak ho tam nechávám spát. On má lehký spaní, takže se hned probudí, matraci má vyvýšenou. Ale tohle asi budete muset řešit s pediatrem-to není nic dobrýho, když jde dolů. Ale zase čurá a kaká přiměřeně-kdyby měl málo, tak by Vám nečural. Možná mu to mlíko nevyhovuje a nebo může mít alergii na mlíko ☹ To měl můj manžel a ten byl hubený jak chrt a pořád blinkal. Ale ten měl ještě i koliky.

kamilavai123
autor
16. říj 2016

Paní doktorka jediné co mi řekla bylo ať mu navýšim dávku a že ty deka co jsou dolů není nic hrozného a že ještě uvidíme. Ukazovala jsem ji i obal od toho mlíčka co mu dávám a taky nic neřekla. Všichni mi radi ať ještě týden počkám že si miminka zvykaji 14 dní ať mu často stravu nemenim že by dostal zahul jinak. :( dneska už mi tolik neblinkal tak myslíte že si už začíná zvykat ? K dr jdeme v úterý na váhu tak uvidím a poradím se sní.
a maminky dávali jste k prikrmum i dávat pít po troskách cajicek ano či ne moc děkuji

veverka78
16. říj 2016

@kamilavai123 já mu zkusila dát fenyklový čaj, napřed ho polykal a pak ho začal prskat a vyblinkal ho. Takže momentálně nedávám. Tak snad si začíná mrňous zvykat. Uvidíte v úterý. Dejte vědět

kamilavai123
autor
16. říj 2016

Taky mám fenyklovy cajicek a dávám mu po lzickach sice se slavně netvari,ale polkne:D
Moc děkuji jste hodná

yasmin30
17. říj 2016

Ahoj,jsme na bylinkami experti 😒 Malou jsem nesla z porodnice blinkajici a to se začalo mírně zlepšovat až v 9 měsících. Příčinou je často reflux a alergie na bílkovinu kravského mleka.My měli obojí, takže antirefluxni opatření, prenaset miminko po jídle jako plný hrníček a změnit mlicko. známí měli nutrilon HA nebo přímo Allergy care. Pořad se s doktorkou.Hruza...ještě v 8 měsících jsem byla úplně zoufalá,behala jsem celém den za malou s hadrem...drhla koberce...o spotřebě obkeceni ani Nemluvím. A najednou to ustoupilo.

kamilavai123
autor
18. říj 2016

Tak jsme dneska byli na kontrole a ten můj miláček měl naposledy 3350 kg a teď po 4 dnech nám váha ukázala 3730 tak jsem hrozně šťastná 😘

veverka78
18. říj 2016

@kamilavai123 no tak vida, jen tak dál a ublinkávání už neřešte 😀 holt pořád pereme a žehlíme poblinkaný věci, no 😀 Ještěže jsou bazárky, kde ta bodýčka koupím za pár kaček 😵

kamilavai123
autor
18. říj 2016

Taky jenom peru pleny :D ublinkne,ale už jenom trošku tak si už zvykl mrnousek můj :* my naštěstí těch bodycek máme dost :D

yasmin30
18. říj 2016

😂☺