icon

7měsíční syn se v noci hodně potí, ale teplotu nemá

j4n4
19. říj 2018

Zdravím, můj sedmiměsíční syn byl dnes dost neklidný. Přikládala jsem to prořezávání zoubků. Teď se ale ve spaní dost potí a zároveň má obličej, čelo studené. Měřila jsem mu teplotu bezdotykovým teploměrem na čele (má 36°) .. říkám si, že to nic není, ale to pocení mě zneklidňuje. Pořád ho kontroluji a bojím se usnout. Je to moje prvni miminko. Zítra určitě navštívíme lékaře, ale co teď? Mám něco dělat? Dát čípek? Zase ho nechci zbytečně budit..

hezz17
19. říj 2018

@j4n4 no tak přesně bych ho zaměřila klasickým teplomerem a ne takovouhle srandou. Nemá na sobě duchnu? Pretopeno?

j4n4
autor
19. říj 2018

Nene.. jako klasicky. Spí v overalu pod svou dekou jako každou noc.

sudylichozrout
19. říj 2018

@j4n4 zmer ho normalnim digitalem v zadecku (nezapomen odecist pul stupne). Pokud bude mit po odectu 38 a vic, dej napr. Nurofen cipek. Ono to od tech zoubku byt muze, a to vcetne teploty.

hezz17
19. říj 2018

@sudylichozrout spíš bych dala rtutak do podpaží. Zvlášť když spi. To je jistota. Oproti digitálum.

j4n4
autor
19. říj 2018

@hezz17 rtuťák nemám.. ale digitální v zadečku ukazuje 36,6 .. takže po odečtu to samé jako bezdotykáč.. nechám ho spinkat a znovu ho změřím až se vzbudí na krmení..

sudylichozrout
19. říj 2018

@hezz17 blahoslaven ten, kdo má ještě doma rtuťák! 🙂

sudylichozrout
19. říj 2018

@j4n4 jj, tak snad to nebude nic vazneho.

j4n4
autor
19. říj 2018

Holky, děkuju.. Já jsem od doby, co se narodil, hroznej plašan. Šel o dva měsíce dřív a začátky byly težší..takže mi teď stačí jenom málo a zas jsem šílená :D

sudylichozrout
19. říj 2018

@j4n4 to je úplně cajk. Od toho takové forum je 🙂

hezz17
20. říj 2018

@sudylichozrout já měla 2, jeden si půjčila tchyně, když se ji zdálo že má teplotu. Nevi kam ho položila.. druhý střežim jako oko v hlavě🙂

klea81
20. říj 2018

Na 36 st čípek? To by mě ani jako prvorodicku nenapadlo

fatal_error
21. říj 2018

Jestli te to trochu uklidni, tak syn se taky v noci hodne potil, nekdy mel uplne mokry vlasky a casem to pak prestalo. Ted mame doma porad teplo a nepoti se, bylo to vzdy jen v noci, i v lete. Pres den ne.

zelenaesmolda
21. říj 2018

@sudylichozrout rtutaky nema uz snad nikdo,jsou zakazane.davno davno se do nich dava lih

hezz17
21. říj 2018

@zelenaesmolda ale jo, a kdo má, ten ho střeží jako oko v hlavě. Lih zmeri, ale setrepat ho je teda umění.

normalnimatka
21. říj 2018

@zelenaesmolda rtuťáky jsou nejlepší...koupit se bohužel nedaj, ale pokud ho nikdo nerozbil a neztratil, doma ho přece mít klidně můžeš a spousta lidí taky má;)
líh měří zřejmě stejně dobře, ale já ho třeba fakt nezklepu, a zvlášť v slabosti z nemoci. občas opravdu na hovno vlastnost.

zelenaesmolda
21. říj 2018

@normalnimatka ja jsem nekde cetla,ze se daji koupit na Ukrajine,pamatuju si,ze byl nekde dotaz jestli nekdo nemuze nejake privezt,jestli je to pravda to ale nevim

normalnimatka
22. říj 2018

@zelenaesmolda hmm díky za tip, zrovna letos tam byli dvoji známí:D škoda

zelenaesmolda
22. říj 2018

@normalnimatka jestli mas fb pridej se do skupiny
https://www.facebook.com/groups/spolucestovani/...
dost lidi jezdi na ukrajinu,treba by ho nekdo privezl

blackmonic
28. říj 2018

Já teda na ten bezdotykovej teploměr nedám dopustit. Hlavně děti nemusím v noci budit a můžu měřit pořád. A zkoušela sem to porovnat se rtuťovým a odpovídalo to. Hlavně to mám za vteřinu. Mám ten od Cemia, Metric 308 a ten je fakt hrozně rychlej a přesnej. Už bych rtuťovej nechtěla, bych se bála a ještě jim to měřit v zadečku, to fakt ne. Si pamatuju jak nám vždycky upadl a koulely se kuličky všude...