Akutní kopřivka u dítěte při infekci. Jak postupovat?
Ahojte, setkali jste se s tím prosím někdy? Jsme na dovolené na 3 týdny. První týden, tedy tento týden, mi čtyřletý syn onemocněl. V úterý začal intenzivně rýmovat, večer měl teplotu 38 °C, od středy i kašle. Stále to přetrvává.
Včera jsme ale byli venku se trochu projít na čerstvém vzduchu, když jsem si všimla, že má červené tváře. Myslela jsem si, že mu je teplo. Po 10 minutách se dívám a už měl na tváři jakoby štípance, stejně tak na ruce a ruka byla oteklá. Hned jsme šli na pohotovost, Fenistil jsem měla doma, tak jsem mu ho rychle dala. Ruka zčervenala a otekla ještě víc, jakmile zmizely ty bílé „štípance“.
Na pohotovosti řekli, že jde o akutní kopřivku s otokem rukou, vyvolanou infekcí horních cest dýchacích. 😯 V životě jsem se s tím nesetkala. A prý je to běžné do 6 let.
Máte s tím někdo zkušenost?
Jinak syn není na nic alergický, nikdy jsme neměli žádný problém. Nemocný bývá velmi zřídka. Minulý rok jsme to zvládli jen s rýmou, a to chodí do školky. A zrovna teď na dovolené jsme něco chytili. Nikdy v životě tak intenzivně nerýmoval.
Na pohotovosti nám dali silnější lék na alergii na 5 dní. A doma máme zkusit alergologa.
Ano, je to běžné, antihistaminika, nedráždivá dieta, během pár dnů bude pryč.
Mě se tohle stává u některých viróz i v dospělosti - první vyjede horečka, pak nastoupí "kopřivka", která ale není 'husí kůže', ale velké, plošné otoky. Často horké a v řádu hodin se stěhující. Doktorka u toho upozorňuje na "skříženou alergii", kdy reaguju alergicky i na věci, které mi běžně vůbec nevadí, prostě proto, že imunita už je vyprovokovaná a jde po všem. Začnu pak často reagovat i na mráz nebo slunce, který jsou mi běžně úplně jedno.
Vypadá to hrozivě, ale mě otéká "jen kůže" (ne svaly, ne orgány), takže to není vlastně nijak nebezpečné. Na alergologii jsme to neřešila. Obvykle to do dvou, tří dní odezní i bez antihistaminik.
Takže "může být". Ať je brzy lépe.

Jo teď jsou u viróz běžné různé vyrážky nebo kopřivky.Chce to klidový režim a podavat histaminika.A nedráždivou stravu.