Analgosedace u tříletého syna v Motole. Máte zkušenost?
Dobrý den,
dostal jsem doporučení na stomatologii na analgosedaci pro syna (3 roky), který má velkou kazivost zubů. Chtěl(a) bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s tímto zákrokem v Motole a jak to tam probíhá.
Děkuji moc za informace!
@petracadova nemam zkušenost s motolem, takže nevím,jestli ma cenu vlastně psat 🙂 Ale resili jsme v celkové anestezii taky dite,4 lete,mel dva hluboke kazy na dolnich petkach. Domluvili jsme se v Benešově a platili jsme cca kolem 22tis. S obema petkama opravili ještě asi 2 drobne kaziky. O Motole jsem spis jen slysela (jen slysela!!!!),ze bud berou jen nemocné děti a/nebo ze objednani trvá hrozně dlouho. Jak maji děti kazy v puse,tak to pak jede jak lavina a muze to nakazit i ty zdravé, takže bych spis hledela na tu rychlost..
@squezy oprava kazu, bylo to po covidu asi rok, tak byli ve skluzu, ale i predtim nam rekli asi rok a pul. Kdyz jsem se chytala za hlavu, tak prej mame prijit na pohotovost kdyby mel otok nebo horecku
A bylo to napinavy, termin nam nedali, ze se sami ozvou az na nej prijde rada (dopisem asi mesic dopredu)
@wxkatuska Děkuji moc za informace asi skončíme na soukromé klinice ale těch peněz teda 😮😮😮😮
@squezy děkuji moc za informace 🙏🙏🙏🙏
@petracadova vím, že před cca rokem tam byla čekačka půl roku. Ale oni to opravdu předem neřeknou a člověk musí čekat na zavolání. Já tedy před lety měla problém se způsobem ošetření. A doplatit si třeba složitější a nákladnější výkon nešlo. Jinak to dělají v celkové anestezii, pokud se tedy něco nezměnilo.
@petracadova je to spousta peněz, ale když to brzy neopravis,tak se to rozsiri po celé puse a prostě i mléčné zuby se musi řešit.
@wxkatuska tak to teda asi dohnali, pul roku se uz da. Prave je blby, ze zadny nadstandard priplatit nejde (protoze fakultka) a se soukromym jsme zase meli spatne zkusenosti (protoze ne fakultka). Ted jsme potrebovali resit znova kamen, ale jen s kamenolomem nas nevezmou, protoze to neni ohrozujici stav. Pro ne to neni medicinsky obhajitelne, je to svizel. Tak mame sutr a cekame az se zacne neco kazit, aby ho vubec osetrili.
Nicmene za me pece na oddeleni super. Anesteziolog i operace perfektni (slo ven pet zubu, + jeden staly z celisti, bez komplikaci, druhy den dom)
@marge_s já tam mám největší problém s tím, že ty zuby trhají, o což jsem nestála. Zároveň nás tlačil čas, protože ulomené zuby opravdu nepočkají, pokud se mají zachovat. Nicméně faktem je, že kdyby pacient začal v anestezii kolabovat, tak někde v soukromé ordinaci má anesteziolog omezené možnosti řešení. Toho jsem se bála já, ale byla jsem nad míru spokojená s průběhem výkonu i s kvalitou odvedené práce.
@wxkatuska no prave, ty komplikace 🤦🏻♀️ my meli na soukrome klinice velky problem po anestezii a od toho uz dali ruce pryc a ja shanela v noci nemocnici kde by nas hospitalizovali. Taskarice stala skoro dvacku, sliby hory doly, ale jak meli prachy jisty, tak ani ten pristup pred a behem vykonu nebyl nic co bych chtela opakovat. Vsechno ma svoje. 🤔
Nemám zkušenost s Motolem, ale klinikou v HK. Syn byl teda v hluboké analgosedaci, nechtěli jsme celkovou anestezii, takže normálně spinkal, byl uspaný, ale dýchal si sám 🙂 jeden zoubek se musel nakonec vytrhnout, čistily kanálky, dostal korunku a něco se opravovalo. Termín mají běžně několik měsíců, ale právě jsme se objednávali v chřipkové epidemii, takže jsme šli asi po týdnu už na konzultaci na kterou jsme měli jít až za několik měsíců, protože bylo hodně nemocných dětí, plánovaný zákrok za 4 měsíce, nakonec za měsíc volali, že se jim z důvodu nemoci uvolnil termín 🙂 částka se odvíjela od času zákroku, syn byl na "sále" víc jak tři hodiny, tak jsme platili 30 tisíc. Probuzení bylo pro mě nepříjemné jako pro maminku, ale syn to zvládl krásně, cestou domů autem se pořád něčemu chechtal🙂 přístup úžasný, vše komunikováno, se synem do uspání a pak než se probudil už jsem byla zase u něj, doktorka úžasná, krásně s ním mluvila, hladila, prostě takový mateřský přístup, stejné sestřička 🙂 tak nevím, jestli jsem pomohla nebo se rozepsala zbytečně, ale přeju hodně sil❤️
@wxkatuska psala jsem jen naší zkušenost, pan anesteziolog vypadal zkušený, lidský, příjemný k dítěti, byl u něj u probouzení, stále ho kontroloval, byla tam ještě přítomna jedna paní se zdravotnickou taškou, která netuším co přesně byla zač, ale předpokládám, že v případě komplikací by ihned zasáhli 🤷 naštěstí jsem nemusela řešit, ale prostě věřím, že by případně ihned řešili, případně zajistili převoz 🤷 ale píšu jen svoji zkušenost, aby si paní vybrala kam půjde, myslím, že v takové situaci člověk si zajede i dál od domova na zákrok 🤷
@lizzie02 v pořádku, já to psala hlavně kvůli tomu, aby to nevyznělo, že někde třeba není přítomen anesteziolog. Je potřeba opravdu dobře vybírat. Problém je, že běžný rodič, nemá šanci poznat, s kým má tu čest a ani ho nenapadne některé věci řešit. Soukromá klinika či ordinace může mít mnoho výhod, ale má i značné limity, ke kterým se úplně nehlásí a lidi si to vůbec neuvědomují.
@lizzie02 děkuji moc za info 🙏
@wxkatuska presne tak. U nas taky byl, musel 🤣 ale dospani na kozenkovem gauci pod larisou, propusteni s tim, ze to bude “urcite ok”, v noci bliti ze zateze po anestezii (- proste to chtelo hned po vykonu infuzi) a zoufale hledani co s nim a nasledne z jejich strany nesplnene sliby, ze nam zjisti jaky typ anestezie pouzili, abychom vedeli pro priste (nedostala jsem to z nich), no fakt uz tam ne. Bohuzel na to se prijde az kdyz ty komplikace jsou. Take vedeli, ze syn je problematicky (s tezkym postizenim) a jakmile mu sestra nedokazala striknout sprej do nosu pred vykonem, tak byla fakt vztekla, kdyz nespolupracoval, pres moje protesty ho zalehli, odnesli a pul roku jsme bez afektu nemohli projet kolem zdravotnickeho zatizeni, nez se z te hruzy dostal. Tak preju stastnejsi vyber! 😀

@petracadova záleží, co od toho čekáte, a jak hluboké kazy syn má. Zeptejte se na vše při vstupní kontrole. Čekací listina je tam dlouhá. Osobně jsem tam tenkrát s dítětem nešla. Nedělali endodoncii, takže žádné kanálky, korunky či jiné dostavby. Klidně by vše vytrhali, takže bych měla bezzubé dítě, což pro mě bylo nepřijatelné. O přístupu ani nemluvím. Na soukromé klinice jsem sice zaplatila 50tis., ale přístup i kvalita ošetření byla skvělá. Jenomže dítě mělo po úraze zuby uštípané, takže to bylo na dostavbu a korunky.