Antibiotika při zánětu průdušek. Dostane je i druhé dítě?
Ahoj, jedno dítě má zánět průdušek, antibiotika, poslech z obou stran. Druhé dítě začíná stejně, stejně rýma, stejně kašel, jen zní jinak. Po dvou dnech se stejně jako u staršího přidaly teploty a vyšší. Noc vydržíme, teplota jde srazit a pojedeme ráno na pohotovost, hned jak otevřou. Myslíte, že taky dají antibiotika? Nechci čekat zase x dní na to, až doktor uzná za vhodné, že tolik dní teplot už nejsou normální, když to chytil od sourozence, který už antibiotika má. Stalo se nám na jiné pohotovosti, že teploty trvající krátkou dobu by jim nic neukázaly. Nikdy antibiotika neměly, ani jedno dítě. Nejsem zastánce je do nich prát při nějaké rýmičce nebo kašlíčku, tohle je jiné, ale nechci čekat zase tolik dní, jestli teda bude nebo nebude něco slyšet a než to bude z krve poznat. Daly vaším druhým dětem léky na základě infekčnosti? Miluji otázky typu: a vy jste nebyli u vaší paní doktorky? Proč jste nešli nejdříve tam? Já bych třeba s dítětem na pohotovost nešla, kdybych měla jinou možnost, ale když řeknete, že stav trvá dva dny a je víkend. Někdy nerozumím otázce a nechci se urýpaně ptát, když potřebuji ošetřit dítě.

@aselluska to se tak nedá říct. Záleží, kdo na pohotovosti bude. My jsme třeba byli v Brně, ve čtvrtek jsem byla s dcerou u naší dr a v sobotu pohotovost. Antibiotika napsala jen na základě toho, co jsem řekla. Žádné crp nedělala, jen poslech a vyšetření. Crp měla ve čtvrtek 4 a v sobotu nevím, horecky neklesly, kašel byl, tak je hned napsala. Druhá dcera měla ATB už dávno od naší dr.
Já taky nerada chodím na pohotovost a zvlášť v Brně, ale nemoc má svůj vývoj a je blbost čekat do pondělí.