icon

Bolest na průduškách při chřipce. Je to normální?

ronja55
13. únor 2025

Hezký den, je normální, že při chřipce bolí na průduškách? Syn 7 let má od neděle kašel. Nejdříve byl suchý a štěkavý, teď už je vlhký. Bolí ho při kašli na průduškách. Od včera má teploty 39,5, zimnice, bolest břicha. Nevím jestli jít zítra k doktorce, s chřipkou stejně nic neudělá, ale ta bolest při kašlání se mi nelíbí.

xnikax1
13. únor 2025

@ronja55 My jsme měli taky kašel co zněl hrozně...ale na průduškách nás nikoho nebolelo. Bála bych se zápalu plic a ještě takhle před víkendem ...já bych jela.

ajja87
13. únor 2025

Bala bych se zápalu,i když doktor nic neudělá,tak pro klid duše bych ho nechala jet poslechnout a nechat udelat crp

felis
13. únor 2025

@ronja55 mela jsem to stejně (hrozná bolest na hrudi, kašel) a byla to chřipka. Ze suchého kašle se stal vlhký po čtyřech dnech a bolest začala ustupovovat.

te_reza
13. únor 2025

Já bych k doktorovi šla.

jancazao
13. únor 2025

Nevím co mi bylo, jestli chřipka nebo něco jiného. 2 dny mě bolela hlava tak, že jsem nemohla mit ani otevřené oči. Horečky 5 dní přes 39 a 3 den přišel kašel. Zepředu mě píchalo a zezadu hrozně tlačilo. K tomu jsem strašně moc kýchala a to taky hodně bolelo. Podle poslechu u doktora v pořádku, dal mi erdomed který za celý týden nepomohl a nakonec mi napsal kortikoidy. Ale i po nich kašel přetrvává až 3 týden.
Určitě bych radši zašla k lékaři, aby ho poslechl.
Ať je brzo líp 🍀

miryp
13. únor 2025

Pokud je doma od neděle a teď se přidala bolest na hrudi a vysoké horečky, rozhodně bych k lékaři zašla, je třeba vyloučit zápal plic.

ajja87
13. únor 2025

Jo a jsem taky někde četla, že zápal plic se jen z poslechu nepozná, že většinou crp a pak rentgen plic...to mi totiž připomnělo jak píše
@jancazao ,ja to taky takhle měla, dokonce jsem bolest zad přisuzovala, že to mám z práce, až prostě nepřetržitý kašel, mě dostal až na plicní a tam mi rekli, že mám přechozený zápal plic a doktorka to z normálního poslechu nepoznala.

martulka88
13. únor 2025

@ronja55 Neteřinka byla teď 3týdny doma. Nejdříve chřipka. Z chřipky zánět průdušek. A nakonec se to doktorce nezdálo a zápal plic. Na poslechu nic nebylo, až rtg plic.

felis
13. únor 2025

@martulka88 moje neteř to mela taky tak. 4 týdny doma. Segra už měla cvrčka jak vánočku

martulka88
13. únor 2025

@felis Chuděra to odnesla. Zvracela, průjmy, horečky, strašná únava, nechutenství, bolesti žaludku, kašel + hleny. Bobek si to vše vyžrala najednou. Teď co řádí, to je šílený. A hlavně teď ten zápal plic, co řádí, ani doktoři neslyší.

palja
14. únor 2025

@ronja55 já bych šla k dr. U chřipky je bolest sice normální, ale může se k tomu přidat ještě bronchitida nebo zápal plic.