Bolest nohy u dítěte. Setkal se s tím někdo?

martt
18. čer 2022

Ahoj holky. Vím, že tu nejste doktoři, ale potřebovala bych radu jestli se s tím nekdo nesetkal. Syn 6 let má od neděle virózu rýma,kašel. Kašel i ryma se hodně zlepšila, ale ve čtvrtek odpoledne si začal stěžovat, že ho bolí tříslo. V pátek 5 ráno se vzbudil s brekem , že ho bolí obě obě nožičky od třísel dolů-dali jsme nurofen , který zabral. Ráno jsem pak volala doktorce, kdy jsem ji to říkala. Ta řekla, že máme počkat do pondělí, že by to mohl mít od té virozy. Jenže syn si stále stěžuje ze ho bolí tříslov dnes začal, že i koleno a kulhá - bolí ho jen jedna noha. Nejsme si vědomi toho , že by někde upadl nebo se uhodil. Jinak si normálně hraje , je veselý i upovidany jako normálně akorat kulhá a chvílema se na nohu jakoby nemůže postavit , ale pak to "rozchodi" , a já teď nevím jestli čekat do pondělí nebo s ním projistotu zajet na pohotovost , když to nevypadá až tak vážně? Nesetkal jste se s tím někdo? A pokud ano přešla bolest sama? Moc děkuji za případné odpovědi.

martt
autor
18. čer 2022

Ještě dodám, že syn trpí občas na růstové bolesti. Ty ho většinou "přepadnou" v noci a druhý den je ok. Tak nevím jestli by růstové bolesti mohli trvat takhle dlouho.

lentilkah
18. čer 2022

Ja bych radeji sjela na pohotovost, muze to byt zanet kycelniho kloubu, ktery muze doprovazet nachlazeni.

zmrzlinka
18. čer 2022

@martt může to být zánět kyčelního kloubu při viróze.... většinou to chce klid na lůžku a dávejte mu Nurofen sirup nebo Ibalgin( podle váhy) po 8 hodinach.Dava se to proti bolesti a taky zánětu.

martulka88
18. čer 2022

@martt Synoveček (3,5roku) měl lehkou virózu a z ničeho nic ho začaly bolet nožičky. Sjeli na pohotovost a viróza mu sedla do nožiček. Nesměl vůbec chodit - nejdřív týden, pak ještě i druhý. Prý se to dost teď stává a vrací se to. Já bych na pohotovost zajela.