Bronchitida, dráždivý kašel u miminka. Co pomůže?
Maminky nekdo zkusenost s kaslem, řečeno bylo, ze to muze byt Bronchitida, drazdivy kaslik malemu je 7 tydnu a hrozny, zaclo to rymou a nato hned kaslik co pomuze ? Tu v angliji nato nedavaj hovno vazne :/
@berenika39 promin jestli sis to takhle vzala nemislela jsem to tak 🙂 bily jsme u doktorky 3x i v nemocnici dneska a rekli pokut mi malej cura a pije mlicko nic stim delat nemuzou :/
@denina890 smutný přístup, malá měla akutní bronchitidu, ale skoro ve 3 letech. I tak to byla hrůza, natož u tak malého miminka. My dostali ventolin a po několika hodinách jsme museli přes champer rozdychavat (ten ventolin chápu že tak malé miminko nemůže) , pak nám na noc dali kortikoidove čípky. Hodně větrat, klidně ho pořádně obléct, ale větrat, na topení mokré osušky nebo cokoliv mokrého, pustit zvlhčovač a místo vody dát třeba Vincentku, postýlku vypodložit klínem, dávat minimálně něco od bolesti, fenistil (to může i miminko) nám taky doporučovali, plus kapky na dráždivý kašel, aby byly tlumící
@kubesovaadelka moc dekuji za radi tu v angliji se s doktorama nedokomunikujete vubec v cesku hned vam daj radi nebo prepisou neco. No prave nevim jestli tu v anglicku neco sezenu pro 7 tydne zlaticko
My byli několikrát s tím v nemocnici poprvé ve 2 měsících .A pořád jsme inhalovaly , a pak i ventolin jen ten mu teda nesedl měl třesy v nožičkách po něm .Doma podložit klínem postýlku zvednout a zvlhčovat vzduch
@denina890 nemáte něco na způsob fenistilu aspoň? Ten u nás můžou miminka od narození
@ivkasolavova ano inhalace i nám doporučili, ale malá nevydrží mít tu masku
@helen_h no prave rekli ze ma plice ciste trosku mu piska ale to nic neni pry jinak neudelali nejake rengeni nebo neco aby rekli ze to je bronchikida rekli to jen s oka a tu v anglicku je to hrozne co se tice deti neprepisou jinak poslechli si ho poslali nas do nemocnice protoze mi vinechal pres noc 2 flasky sli sme do decke nemocnice a tam nas poslali domu ze neco sme prisli :(
@kubesovaadelka nemusí mít tu masku stačí když z té hadice to na ní fouká

Zkus to bez vulgarismů. Novorozenec s bronchitidou patří k lékaři, pokud se ti to nezdá, tak nemocnice. Není možné ho léčit doma, to není nemoc jen tak že přejde. Žádné volně dostupné léky nemusí stačit. Doporučuji fakt nemocnici.