icon

Červené fleky na těle. Máte zkušenost?

ewiky
26. srp 2025

Zdravím,

Syn (2,5 roku) měl 3 týdny zpět horečku (39-40°). Asi po třech dnech mu na břiše vyskočil malý flek. Ten se najednou během dvou dnů mnohonásobně zvětšil a rozlezlo se to po celém těle (hlavně nohy, jeden už má i v obličeji).
Naše dětská lékařka má tento týden dovolenou, zastupující sestra mi po telefonu řekla, že se nejspíš jedná o pátou či šestou nemoc a že s tím nemám nic dělat a fleky po čase zmizí a lékařka to vidět nemusí nebo ať si zajdeme příští týden k naší lékařce.
Dnes se mi ale zdá, že fleků hodně přibilo a zase se zvětšili. Na dotek jsou hladké, nic ho nesvědí.
Máte někdo s takovou vyrážkou zkušenosti a co to u vás způsobilo?

Červené fleky na těle. Máte zkušenost?Červené fleky na těle. Máte zkušenost?Červené fleky na těle. Máte zkušenost?Červené fleky na těle. Máte zkušenost?
neomenia
26. srp 2025

Připadá mi to opravdu jako pátá nemoc.. zmizí sama, opravdu.. takové mapovité.vyrazky bývají na pažích a na nohách..

mishka87
26. srp 2025

Neměl letos někdy klíště? Přesně takové fleky se udělali kolegyni a byla to borelióza

zmrzlinka
27. srp 2025

Spíš to vypadá jako borelióza.Ale k těm horečkám spíše sedí ta pátá nemoce.Chce to ,aby ji viděl pediatr.