icon

Co dělat, když dítě spolkne minci? Možné postupy a rizika

terinka86
3. bře 2022

Ahoj, dvouapůlletá dcera spolkla minci, prošli jsme kolečkem v nemocnici, rentgen potvrdil, že je v žaludku. Doktor řekl, že pokud do týdne nevyjde, máme přijít a domluvíme se, co dál. Čeká nás poslední den a stále nic. Nemáte někdo zkušenost, co nás teď čeká, pokud to nevyleze? Rentgen je jasný, ale co dál? Budou to chtít vyndat? Nebo dál čekat? Jsem z toho vcelku nervózní, bojím se, že bude muset pod narkózu... Dík předem!

berluska
3. bře 2022

syn spolkl korunu když měl 3,5 roku - vyšla asi po 10 dnech, ale doktorka už nás chtěla objednávat do Brna na zákrok, už tam i volala a tam jí řekli, že to trvá cca 14 dní než to projde traktem a že se máme objednat na zákrok případně až po těch 14 dnech kdyby to nevyšlo. Ale taky už jsem z toho byla nervozní 🙂 koruna vyšla po 10 dnech a má ji schovanou a až bude velký dostane ji do výbavy 😂

vikysek0987
3. bře 2022

@terinka86 Ahoj,malá spolkla přívěsek ...Druhý den byl venku😉

baja8
3. bře 2022

Ahoj,můj syn spolknul dvoukorunu, ani po týdnu nevyšla, zasekla se někde mezi žaludkem a strevem, doktoři už nechtěli déle čekat, takže mu to pod narkozou endoskopicky vytáhli. Byli jsme asi den v nemocnici, bobis měl 3 roky a zvladnul to dobre, to já jsem z toho byla více v háji. Sestřičky v nemocnici mu rikaly pokladnicka 🙂. Držím palce, ať mince ještě vyjde.

stenlunka11
3. bře 2022

@terinka86 ahoj. Syn spolknul taky minci. Cca .velkou jako 10kc . V nemocnici rikala dr. Ze pockame tyden a pak prijde na zakrok a vytáhnou to . Vyslo to z nej az posledni den vecer pred nastupem do nemocnice

darinka84
3. bře 2022

@terinka86 pokud nebude postupovat tak pod krátkou narkozou vyndaji.. Důležité je zda jde traktem nebo bude na stejném místě..

terinka86
autor
3. bře 2022

Díky všem. Takže máme spíš počítat s vyndáním, achjo. Budu doufat, že to dneska ještě vyleze.

veronicka89
4. bře 2022

@terinka86 ja bych asi jeste zkoukla na netu treba nejake jidla..( vic oleje apod ...nevim😅) nejake domaci triky at nemusite pod kudlu

leymea
4. bře 2022

@terinka86 vysla?

terinka86
autor
4. bře 2022

@leymea díky za optání, nevyšla, takže jsme jeli do nemocnice. A tam jsme byli za debily, protože na rentgenu už nic nebylo, doktorka se smála, že jsme to museli přehlédnout. Nechápu, fakt jsme to kontrolovali 🤦‍♀️😅 Ale aspoň to dobře dopadlo!