Co dělat při předávkování Zodacem u dítěte?
Dobrý večer. Nevím koho se zeptat..
Syn 8 let, má užívat večer 1 tabletku Zodac. Bohužel užil dvě tabletky hned po sobě.. hleděl do mobilu a vzal si dvě. 🙈
Mám docela strach, že by mu to mohlo ublížit..
Mám volat na pohotovost nebo se nic nestane?
Když je nemocný tak jeho lékař mu píše zodac 1 tabletu ráno, 1 tabletu večer. (Je astmatik, ale lékař už mu bude na podzim snižovat dávky, říkal že se to zlepšilo tak, že brzy bude úplně bez léků..)
Děkuji za rady
@pavca1982 no manžel mi říká, že nemám nikam volat, že dělám paniku.. Budu ho hlídat, když by zvracel. Musím si ho hlídat s lekama 😞 Jsem mu řekla ať si dá prášek, že hned dojdu, jsem šla vytahovat pračku. Jinak mu je dávám sama.
Fakt buďte v klidu z toho zvracet nebude. Max.může být trochu víc spavej, ale v noci se z toho vyspí.Ráno už dobrý
Tchýně mi kdysi předávkovala kluka fenistilem. Špatně pochopila informaci, že má denní dávku rozdělit na 3 a dala mu 3x za den denní dávku. Nic se nestalo. Jen víc spal, což bylo dobře , protože měl zrovna neštovice i pod předkožkou. Na kontrole jsem se na to ptala i doktorky a ta řekla, že by ho takhle musela předávkovávat delší dobu.
Z tohoto mu opravdu nic nebude, bud úplně v klidu. Max bude víc spát, ale ani to si nemyslím
Díky všem. Syn je v pořádku. Říkal, že mu ani špatně nebylo..tak jsem si oddychla. 😊
A díky za vše odpovědi

Pro tyhle pripady je linka toxikologickeho informacniho strediska. https://www.tis-cz.cz/