icon

Co může způsobit nateklé puchýřky na těle dítěte?

zlatik1
5. říj 2022

Holky, prosím co byste řekli,že je to .
Synovi se objevilo tohle na tělíčku .. a rozlétli se to po hruhnicku.. jsou to nateklé puchýřky čirou tekutinou .. .mě napadá jen bradavičky .. neštovice měl

Co může způsobit nateklé puchýřky na těle dítěte?Co může způsobit nateklé puchýřky na těle dítěte?Co může způsobit nateklé puchýřky na těle dítěte?
cherie24
5. říj 2022

@zlatik1 molusky?

j.a.n.i
5. říj 2022

Taky bych rekla molusky.

malinkata
5. říj 2022

Molusky

zlatik1
autor
5. říj 2022

@cherie24
@j.a.n.i
@malinkata děkuji .. a co s tím ? Máte něco osvědčeného ? Syn se boji doktoru takže chirurgický by to bylo na celkovou anestezii

honatko092
5. říj 2022

U mě takto vypadal pásový opar, ale holky se tu celkem shodly...já bych šla určitě k doktorovi 🙂

mirkah123
5. říj 2022

Dcera ma take na brise, jsou to molusky, stale se jich nemuzeme zbavit, davam honeopatika a ted jsem poridila kozni roztok molusk

zlatik1
autor
5. říj 2022

@mirkah123 tak zkusím ten roztok.. má to krátce asi týden .. a jaké homeo máte ? Moc děkuji, já to vůbec neznám

j.a.n.i
6. říj 2022

Narusit molusku a potrit desinfekci, davala jsem bud jodisol nebo teetree. A obecně posileni imunity, ale ja tedy cukru neverim.

mirkah123
6. říj 2022

@zlatik1 davam kazdy den pet kulicek Dulcamara15ch a thuya occidentalis15ch

slunecnice7
6. říj 2022

To jsou molusky. Hlavne at si to neskrabe, je to infekcni a muze si to roznest. Je potreba podporit imunitu. Syn to dostal na plavani ze skolky. To misto po sprchovani utirat jako posledni a rucnik hned vyprat. Pockala jsem az byla moluska trosicku vetsi, potrela betadinou, narusila, zkusila vymacknout a pote zase potrela betadinou, nechala zaschnout a prelepila. No, drzim palce 🍀

inssomnia
6. říj 2022

@zlatik1 ten roztok dost pálí, tak se na to připravte. My se jich zbavujeme už rok :( sice má už jen dvě, ale ne a ne zmizet, případně se znova objeví. Roztokem jsme řešili jen jedno místo mezi půlkami v té rýze, naštěstí stačilo několik dní a opravdu se vyhojily a znovu se tam neobjevily. Ale bylo to s velkým pláčem.

j.a.n.i
6. říj 2022

@inssomnia Ti nevim, jsem si precetla pribalak a tohle bych teda na dite nepatlala... To mi ta betadinka, jodisol a spol prijde rychlejsi a bezpečnější.

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i tu jsem zkoušela první :( nám to nezabralo. A malé děti navíc jód nesmí, takže jsem to zkoušela jen asi týden. Když nezabral ani týden u moře, kde jsem jí to i cíleně při koupání seškrábla, tak nastoupil molusk. Drsný to bylo, ale máme od toho pokoj. :/

j.a.n.i
7. říj 2022

@inssomnia Jasne, jod nesmi, ale ziravinu jo. Jednak existuji i jine pripravky, zminovala jsem treba to teetree a druhak bwtadinka je konzraindikovana do 6 mesicu veku.

camelinka
7. říj 2022

Jediny, co nam pomohlo a zbavili sme se jich nadobro, bylo zbrousit jeden nehet do spicky a vylupovat ty kulicky uvnitr, pak vydesinfikovat a byl za chvili pokoj.
Na koznim to bylo docela maso, tak sem to poresila sama

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i no jde o to, že žíravina je lokální, ale jód může působit na štítnou žlázu a těm mrňatům stačí malé dávky. Ale víš jak, daly jsme zkušenosti, teď už je na zakladatelce, jak to pořeší a co jí zabere. Taky vypadá kluk na fotce větší a asi nebude muset řešit omezení jódu.

glimmer
7. říj 2022

náš Vítek to měl taky, byly to molusky ... měl to fakt hodně, 2x s tím byl na vyškrabování (dělali mu to v krátké narkóze). Když jich měl málo, tak bral homeopatika. celkově trvalo skoro 2 roky, než se toho zbavil.

j.a.n.i
7. říj 2022

@inssomnia No, mimina pod 6 měsíců povětšinou moc molusky nemívají.

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i já nvm proč, měla jsem zafixované, že betadine nesmí batolata. Takže díky za opravu 🙂
Ale to nic bohužel nemění na tom, že jsem ji zkoušela a neměla jsem úspěch. Taky to bylo fakt blbý místo, takže rychlá akce se štětečkem ve finále bolela míň než pokusy o mechanické narušení.
Jinými slovy - pokud to jde jódem, super. Pokud ne, molusk zabere, ale není to nic moc.

zlatik1
autor
7. říj 2022

@inssomnia jo jo děkuji, je mu 8 let pryč . Zkusíme homeo a potírat ..