Co znamenají červům podobné útvary ve stolici dítěte?
Potrebuji poradit. Moje mala, 7 mesicni holcicka, uz ma asi 5ty den v hovinku divne - cervum podobne utvary. Pripominaji mi velmi tenke polopruhledne ryzove nudle. Volala jsem lekarke a ta rekla, ze o cervy nemuze jit a mam prijit az kdyz mala bude mit krev v stolici, teplotu nebo jine potize. Na internetu jsem nasla kopu jinych moznych pricin ale jsem zvedava jestli nema nekdo podobnou skusenost. Mam se bat a jit presto k lekarke? Nebo nehystercit? Poznamka - je plne kojena a uz par tydnu dostava ruzne prikrmy (ovoce, zelenina, maso...). Vsechno bez kousku - jako kase. Stravu jsem tyto dny menila takze to nemuze bejt z bananu nebo podobne... co myslite? (Mam i foto ale to sem radsi neprilozim....)
Klidne dětský roup a postup dr absolutne nechapu!trvejte na vysetreni.
Můžou to být roupy.Šla bych k lékaři.
@miskamayne nemuze to byt hlen ve stolici?
Nejedla banány?
Jo už čtu nejedla...😉
Taky mě napadá hlen..neměla malá třeba v poslední době rýmu?syn má ve stolici taky občas hlen když je nastydlý a tečou mu nudle..tím jak je třeba i polyká jsou potom i ve stolici...
Roupi by ale svěděli a ti červíci se taky hýbou, celkem dost. To by asi zakladatelka poznala. Asi bych pro svůj klid tu stolici nechala vyšetřit. Je fakt, že u mých děcek to hrálo všema barvama a konzistencema tak do 2 let..
@miskamayne můžou to být roupy, škrkavky. Dají se chytit i ze špatně omyté zeleniny. Chtěla bych určitě vyšetření stolice. Jak to dr může vědět, když to neviděla. Nemáte doma zvířata? Škrkavky se dají chytit od psa, od kočky..
@qistyna Prave nevim...
@sinicka Nehybou se prave tak proto jsem byla zmatena...
@palja mame pejska :(
Podle me to hrotis zbytecne ...

@miskamayne já bych asi šla k Dr a trvala na vyšetření.