icon

Dcera stále horečka i po antibiotikách. Co dělat?

29. bře 2025

Zítra to je týden co bere antibiotika a máme už vysazovat (dcera 3,5 roku) dnes dcera i přeš užívání antibiotik z ničeho nic teploty 37-38 ted večer 38.2. Jsem z toho zoufalá to že budeme doma další týden mi je fuk spíš bych jí chtěla moc pomoci ale nevím jak :/.

palja
29. bře 2025

Nepíšete jakou nemoc má. Nás zve dr vždy na kontrolu, pokud jsou ještě teploty, tak vezme crp, moč vždy po dohrání ATB. Také se už stalo, že dcera měla bronchitidu a po dobrání ATB měla stále horečky a kašel, tak dostala ATB ještě na 14 dní, protože měla začínající zápal plic.
Vzala bych jí na kontrolu k dr.

autor
29. bře 2025

Právě že neměla náběh na zápal plic dostala antibiotika v sirupu + Ventolin hned teploty přestali a jak jsem psala bude to týden co je bere a den před ukončením lepčby bum opět teploty od 37-38.2.

felis
30. bře 2025

Šla bych k dr. Z vlastní zkušenosti (u me) vim, ze pokud znova při užívání atb naskočí teploty a horečky, tak to nevesti nic dobrého. U mě to byla většinou rezistence na ty antibiotika, která se projevila takhle za par dni... ale mohla se ji na to klidně nalepit viroza (ano, i kdyz nikam nechodi, nekdo to donese domů). Každopádně člověk by měl být doma minimálně stejnou dobu, co atb bere. Prostě nic neuspěchat (takže ten další týden bych ji doma nechala tak jako tak).

zmrzlinka
30. bře 2025

Vem ji na kontrolu.

autor
30. bře 2025

Tak určitě to budu konzultovat s doktorkou to je jasný dnes od rána zatím bez teplot 💪🏻 snad to vydrží i tak se chystám k doktorce. Tak uvidíme tohle mě tak vyčerpává po psychické stránce mám do toho pár týdnů do porodu je to ted vše tak intenzivní :/

ajja87
30. bře 2025

U nás takhle naskočili á teploty taky na konci atb a vyklubaly se z toho mykoplazmata