icon

Dětský zlozvyk - škrábání v pupíku, máte zkušenost?

petra197
12. črc 2015

Dobrý večer, nemáte prosímněkdo zkušenost s tímto dětským zlozvykem?? Náš 2 letý syn si neustále škrábe v pupíku - min. půl roku. S doktorkou jsme bohužel nic nevyřešili - kromě stafylokoka ☹ Toho se nemůžeme zbyvit, protože se tam furt rýpe. Už nevíme jak mu v tom máme zabránit ☹ Poradíte někdo? Díky moc, Petra

kessien
12. črc 2015

Jak poznáte že má v pupíku stafylokoka? Nevl. dcera má v pupíku jakoby "špínu" nevím co to je, když jsme jí to chtěla onehdá žinkou vydrbat, řvala že jí to bolí když ji sahám do pupíku....

petra197
autor
13. črc 2015

Protože jsem to už řešila několikrát s naší doktorkou a udělala mu stěry z pupíku. DO týdne jsme měli výsledek a byl to zlatý stafylokok. Dostali jsme ATB mastičku s tím, že pokud to nepomůže, tak dostaneme čstý kortikoidy ☹ Syn si to neustále škrábe,má to červené, zarudlé .... a má to dcerazarudlé nebo nic?

kessien
13. črc 2015

To nemá, jen mi řpijde že v pupíku jakoby špínu. Je silnější takže má ten pupík takovej špatně přístupnej. Chtěla bych jí to nějak vymýt, zkoušela jsme lehce uchošťourem a už si stěžovala, možná jí bylo jen nepříjemné.

japona
13. črc 2015

A co to přelepit náplastí?

petra197
autor
14. črc 2015

To už si odleopí ☹ Nevím jak ho to odnaučit ☹

petra197
autor
14. črc 2015

@kessien Pokud ho nemá zarudlý, tak bych to asi neřešila. Ale zkoušela bych to dál čistit .

pupickova
14. črc 2015

@petra197 to dělalo naše Zelí taky, až do krve, udělal se stroupek a ona zase a zase... Nakonec jsme opravdu lepili, velikou náplast a co nejvíc lepivou, aby jí to sundavání náplasti "bolelo" a nelákalo jí dál ten pupík škrábat....
No a pak taky neustále hlídat a fakt po zlym zakazovat. Ani bych nespočítala, kolikrát přes tu ruku dostala. Jinak to nešlo. Trvalo to skoro rok, než jsme to dokázali úplně potlačit.

petra197
autor
14. črc 2015

@pupickova tak to asi zase zkusime tu náplast, nedá se nic dělat :(

pupickova
14. črc 2015

@petra197 kupovala jsem v lékárně takovou tu velkou polštářkovou. A jak jen to šlo, oblékala jsem body, i když v jejím věku už se blbě sháněly...