Dospívající se závažným akné na zádech. Jak mu pomoci?
Dobrý den. Omlouvám se jestli to sem nepatří, ale potřebovala bych poradit.
Dnes jsem u mého bráchy (15) let zjistila, že ho trápí docela extrémní akné na zádech. Chudák už to má cca rok, nerad chodí do plavek s kamarády, protože se za to stydí, nevíte prosím co by mu mohlo pomoct? Děkuji předem za rady

S tímhle bych si zašla na kožní, tohle už je hodně rozjeté.
S tímhle bych si zašla na kožní, tohle už je hodně rozjeté.
@levandule_k Zajdeme děkuji moc, zítra hned volám
Akné se musí léčit nejen z venku, ale i vnitřně. Teď bych řešila spíš kožní lékařku než kosmetičku.
Řešila bych střeva, toto bude záležitost nějaké střevní disbalance. Ta může souviset i s potravinovou alergií/intolerancí, HIT či celiakií. U mě akné souviselo s alergií na mléčné bílkoviny, u manžela takto záda vypadala pro změnu při rozjeté laktózové intoleranci...
Zkusila bych se zaměřit na střeva, stravu jestli lepek jo nebo ne, laktózu jestli jo nebo ne atd.. , pitný režim a kosmetiku a udělat tomu nějaký řád 😊👍
No tak u kluka v tomhle veku asi primarne hormony, proc za tim hned hledat intolerance 🤷🏾♂️ kazdopadne drzim palce u mudr, rozumne rozhodnuti, nekdy jsou treba i atb apod., dneska uz je ta lecba dal nez za nas, (ja se na to vnitrme pripravuju, jestli bude dcera po mne 🤭)
Mně na toto pomohli low carb strava. A uplne zmizelo po 1. Tehotenstvi.

Kosmetička. Jinak doma vydezinfikovat a zinková mast