icon

Dospívající se závažným akné na zádech. Jak mu pomoci?

3. kvě 2025

Dobrý den. Omlouvám se jestli to sem nepatří, ale potřebovala bych poradit.
Dnes jsem u mého bráchy (15) let zjistila, že ho trápí docela extrémní akné na zádech. Chudák už to má cca rok, nerad chodí do plavek s kamarády, protože se za to stydí, nevíte prosím co by mu mohlo pomoct? Děkuji předem za rady

Dospívající se závažným akné na zádech. Jak mu pomoci?
evculinda
3. kvě 2025

Kosmetička. Jinak doma vydezinfikovat a zinková mast

levandule_k
4. kvě 2025

S tímhle bych si zašla na kožní, tohle už je hodně rozjeté.

autor
4. kvě 2025
@levandule_k

S tímhle bych si zašla na kožní, tohle už je hodně rozjeté.

@levandule_k Zajdeme děkuji moc, zítra hned volám

danfal
4. kvě 2025

Akné se musí léčit nejen z venku, ale i vnitřně. Teď bych řešila spíš kožní lékařku než kosmetičku.

miryp
4. kvě 2025

Řešila bych střeva, toto bude záležitost nějaké střevní disbalance. Ta může souviset i s potravinovou alergií/intolerancí, HIT či celiakií. U mě akné souviselo s alergií na mléčné bílkoviny, u manžela takto záda vypadala pro změnu při rozjeté laktózové intoleranci...

vandemee
Odpověď byla odstraněná
simkrk
12. kvě 2025

Zkusila bych se zaměřit na střeva, stravu jestli lepek jo nebo ne, laktózu jestli jo nebo ne atd.. , pitný režim a kosmetiku a udělat tomu nějaký řád 😊👍

marge_s
12. kvě 2025

No tak u kluka v tomhle veku asi primarne hormony, proc za tim hned hledat intolerance 🤷🏾‍♂️ kazdopadne drzim palce u mudr, rozumne rozhodnuti, nekdy jsou treba i atb apod., dneska uz je ta lecba dal nez za nas, (ja se na to vnitrme pripravuju, jestli bude dcera po mne 🤭)

lutu11
12. kvě 2025

Mně na toto pomohli low carb strava. A uplne zmizelo po 1. Tehotenstvi.